Παραπολιτικά

14/3/12 8:43

τελ. ενημ.: 14/3/12 8:51

Εδώ και στην Κρήτη

«Mε στόχο να ενταχθούν τα κρητικά προϊόντα στην κουζίνα των ξενοδοχείων του νησιού περισσότεροι από 60 ξενοδόχοι και υπεύθυνοι αγορών κρητικών ξενοδοχείων, συναντήθηκαν με περίπου 120 παραγωγούς και μεταποιητές προϊόντων απ' όλη την Κρήτη.
Οι επιχειρηματικές συναντήσεις έγιναν με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Ηρακλείου σε διαμορφωμένους χώρους του, ενώ παράλληλα λειτούργησε έκθεση προϊόντων, όπου οι επιχειρηματίες του τουρισμού είχαν την ευκαιρία να δουν και να δοκιμάσουν τα προϊόντα για τα οποία συζητούσαν με τους παραγωγούς και τους μεταποιητές. Όλοι οι συμμετέχοντες τόνισαν ότι οι συναντήσεις που έγιναν άνοιξαν δρόμους συνεργασίας»
, αναφέρει η αντιγραφή του ρεπορτάζ.
Στη Χίο σίγουρα δεν υπάρχει ούτε ικανή παραγωγική βάση, ούτε σημαντική τουριστική βιομηχανία για να την απορροφήσει. Δεν υπάρχει, όμως, ούτε έφεση ανάλογης πρωτοβουλίας εκ μέρους του Επιμελητηρίου Χίου. Προτεραιότητα έχει η αναζήτηση νέων μεθόδων αγωνιστικής δράσης.