16.2.2019 14:25

Η ζημιά της Alco και ο πραγματικά κερδισμένος

Μοίρασε … προβληματισμό, για να μην πω πόνο, δημοσκόπηση της Alco που έφερε στο φως της δημοσιότητας ο νεοαφιχθής στην έντυπη συντροφιά της Χίου «Χιακός Λαός». Το παράδοξο είναι ότι προβλημάτισε περισσότερο από όλους τους δυο πρώτους στις αυτοδιοικητικές κατηγορίες.

Για το συνδυασμό Κάρμαντζη για το Δήμο έδειξε να προπορεύεται με διαφορά 9 και 10 μονάδες αντιστοίχως από τους δυο βασικούς συνδιακδικητές του και οι αδαείς θα πίστευαν ότι η αποτύπωση της φωτογραφίας της στιγμής θα φούσκωνε τα πανιά της αισιοδοξίας της «Σύμπραξης Δημιουργίας».

Δεν ήταν ακριβώς έτσι. Στο συνδυασμό του αντιπεριφερειάρχη έχουν ως στόχο ένα εκλογικό αποτέλεσμα νίκης από την πρώτη Κυριακή, για να αποφύγουν το ρίσκο του δεύτερου γύρου, ή, σε κάθε περίπτωση, ένα αποτέλεσμα πολύ κοντά στο 50% για να σβήνει κάθε ελπίδα ανατροπής στο δεύτερο.

Το 26%, έχοντας μάλιστα εμφανίσει την πιο υψηλή εκλογική ετοιμότητα από τα αντίπαλα ψηφοδέλτια, έχοντας σχεδόν ανακοινώσει τους μισούς υποψηφίους και βομβαρδίζοντας επικοινωνιακά εδώ και δυο μήνες, έκοψε τη φόρα των Καρμαντζικών και, αν λάβουν υπόψη τη δημοσκόπηση, οφείλουν να αναπροσαρμόσουν την τακτική τους, διαμορφώνοντας στρατηγική β’ γύρου.

Ο πραγματικά κερδισμένος

Παρατηρώντας τα αποτελέσματα της Alco η διαπίστωση είναι ότι υπάρχει ένας μόνο κερδισμένος. Ο Μάρκος Σκούφαλος. Το 9%, αν επιβεβαιωθεί και στην κάλπη, ίσως και κάπως τσιμπημένο από το υψηλό ποσοστό των αναποφάσιστων, μετατρέπει τη Λαϊκή Συσπείρωση σε ρυθμιστικό παράγοντα των εξελίξεων.

Και τότε τα πράγματα γίνονται πιο δύσκολα. Η ΛΑ.Σ. έχει τη σαφή τακτική αποχής από την εξουσία, αν δεν είναι ολοδική της, οπότε οι διαθέσιμοι προς συνεργασία σύμβουλοι δεν θα είναι 40 αλλά 35 – 36. Δυσκολεύει η εξίσωση για το νέο δήμαρχο…

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ