17.8.2018 11:35

Η αγορά προσμένει την ουσιαστική συνέχεια

Πέπλο μυστηρίου συνεχίζει να καλύπτει τις ενέργειες της διοίκησης του Επιμελητηρίου για τη σύσταση ιδιωτικού φορέα τουρισμού. Το διανυόμενο εικοσαήμερο του Αυγούστου με την … υποχρεωτική αύξηση της κίνησης στην αγορά δεν είναι σε θέση να διαγράψει ούτε να ισορροπήσει την κάκιστη οικονομική χρονιά για το σύνολο των κλάδων της τοπικής οικονομίας και ιδιαίτερα όσων ανήκουν στον τομέα του τουρισμού. 

Τους τελευταίους μήνες ωριμάζει η αντίληψη ότι οι δυο κορυφαίες αιτίες που καθηλώνουν τον τουρισμό στο νησί είναι η έλλειψη σοβαρών ιδιωτικών επενδύσεων και η μη αφομοίωση κουλτούρας συνεργασίας, απολύτως απαραίτητης για κάθε τουριστικό προορισμό. 

Και στα δυο καθοριστικό ρόλο μπορεί να διαδραματίσει ο ιδιωτικός φορέας τουρισμού, φτάνει να προχωρήσει. Ο Παντ. Λεγάτος τον έθεσε ως πρωταρχικό στόχο της θητείας του, κανένας δεν αντιλαμβάνεται όμως γιατί οι ζυμώσεις για τη σύσταση του πρέπει να περιορίζονται σε ένα πολύ στενό κύκλο προσώπων, σαν να θέλουν να κρατηθεί κάτι μυστικό. 

Η κινητικότητα με την πρωτοβουλία «μιλάμε» δημιούργησε προσδοκίες στην αγορά. Υπάρχει η προσμονή κάτι να κάνει τουλάχιστον το Επιμελητήριο. Αν και τούτη χαθεί για να εξισορροπηθούν άλλου είδους καταστάσεις, η δυναμική της νέας διοίκησης θα αρχίσει δραματικά να περιορίζεται.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ