9.9.2014 20:37

Δύσκολη η συνύπαρξη

Μόνο ανέφελη δεν προοιωνίζεται η συνύπαρξη στο προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου των δυο … Ιώνων. Χρύσης – Μυριαγκός έχουν λογικά ανοιχτούς λογαριασμούς από το παρελθόν και τώρα είναι υποχρεωμένοι να … συγκατοικήσουν στο προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου, ο πρώτος ως πρόεδρος, ο δεύτερος ως αντιπρόεδρος.

Μια άκρως σημαντική λεπτομέρεια για να αντιληφθείτε τους όρους της συνύπαρξης. Ο Βασίλης έβαλε καθοριστικά το χέρι του ώστε ο συνδυασμός «Όλοι μαζί για τη Χίο μας» να ψηφίσει λευκό στην εκλογή του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου. Δεν το έθεσε ως όρο. Απλώς υπενθύμισε στους συναδέλφους του ότι τον καιρό που ο Κλέαρχος ασκούσε καθήκοντα επικεφαλής της αντιπολίτευσης στην Ιωνία, επί δημαρχίας Παν. Καμίτση, δεν ήταν και τόσο συναινετικός. Αναρωτήθηκε, λοιπόν, αν σε ένα πρόσωπο με μη συναινετικό παρελθόν έπρεπε οι ίδιοι να δείξουν … συναίνεση.

Κάπως έτσι και με το «ελαφρυντικό» ότι δεν είναι ασύνηθες η αντιπολίτευση να κάνει … αντιπολίτευση από την πρώτη ψηφοφορία και καθώς κυριαρχούσαν υπόνοιες ότι υπάρχει περίπτωση να εκδηλωθεί ανταρσία κατά των αποφάσεων Βουρνού, κατέληξαν στην απόφαση του λευκού, έστω κι αν από τον κόσμο εκλαμβάνεται ως μικροψυχία. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ