13.5.2013 14:13

Δυσκίνητο σχήμα επιχειρεί μάταια να πείσει

«Μην περιμένεις επίσημη τοποθέτηση για τις αγωγές Μακριδάκη από το υπό διαμόρφωση δημοτικό σχήμα. Σχεδόν όλοι αποδέχονται το λάθος της κίνησης μεμονωμένα, όμως αφενός κανείς δεν αναλαμβάνει την ευθύνη της αποκήρυξης, αφετέρου οργανωτικά είναι τόσο δυσκίνητο, που ώσπου να κουνήσει το ένα πόδι βρωμάει το άλλο», μου είπε προσκείμενο στην ομάδα στέλεχος και τώρα που το φιλοσοφώ κάπως καλύτερα δε βρίσκω λόγους να το αμφισβητήσω.

Δυστυχώς για εκείνο, το νέο δημοτικό μόρφωμα έχει τα επίκτητα συμπτώματα των κατά καιρούς αριστερών –πλην ΚΚΕ – σχημάτων. Μπλα, μπλα, μπλα και απόφαση καμία. Το χειρότερο, βέβαια, είναι ότι το αγγίζει και η άλλη αρρώστια. Κριτικάρουμε τα πάντα, αλλά παριστάνουμε πως δεν ακούμε και δεν βλέπουμε για τα σφάλματα των μελών μας. Τότε απλά τα χαρακτηρίζουμε «προσωπικές τους απόψεις» και πιστεύουμε ότι έτσι … καθαρίζουμε.

Όταν όμως αποδέχεσαι στις τάξεις σου – και μάλιστα με την ιδιότητα του ιδρυτικού μέλους – πρόσωπα που ζητούν δεκάδες χιλιάδες ευρώ από τοπικά έντυπα επειδή έκαναν το «ολέθριο λάθος» να υπερασπιστούν την ελεύθερη διακίνηση ιδεών, δεν μπορείς να πείσεις την κοινωνία ότι έχεις πάρει διαζύγιο από τα συμπτώματα του παρελθόντος. Δεν πείθεις ότι άλλαξες κι άρα δεν απευθύνεσαι σε μεγαλύτερα ακροατήρια, ικανά να σε στείλουν στην πολυπόθητη δημοτική εξουσία. Πολύ απλά γιατί, αν αυτά είναι τα πρώτα δείγματα γραφής σου, ο καθένας με μεγάλη ευκολία αντιλαμβάνεται πως θα συμπεριφερθείς με τον αέρα της εξουσίας.

Αδιευκρίνιστο πλήγμα

Μια και το φέρε η κουβέντα για το υπό διαμόρφωση δημοτικό σχήμα, αναμφίβολα ανατρέπει σχεδιασμούς το τραγικό συμβάν της απώλειας της συζύγου του Αν. Μιχαηλίδη. Πολλοί στο πρόσωπο του ρευματολόγου έβλεπαν το φυσικό ηγέτη του υπό διαμόρφωση δημοτικού σχήματος αλλά πλέον ποιος μπορεί να ισχυριστεί ότι κάτι τέτοιο θα του κατατεθεί καν ως πρόταση;

Φαντάζει πολύ νωπή μια τέτοια συζήτηση, αναμφίβολα, και μάλλον ο μόνος που θα μπορέσει να καθορίσει αν και πότε θα ξεκινήσει είναι ο ίδιος ο Αντρέας, με σεβαστή από όλους, φαντάζομαι, την όποια απόφαση ανάμειξης.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ