11.9.2014 19:14

Δώρο στο Βουρνού η έλλειψη «αρραγούς μετώπου»

Πότε αρχίζει να κλονίζεται μια εξουσία; Όταν ομαδικά, από όλο το φάσμα του τόξου των αντιπάλων της, δέχεται τα πυρά για την πολιτική της.

Έναν τέτοιο συντονισμένο πόλεμο η δημοτική αρχή θα αργήσει να τον δεχτεί. Ο χώρος της δημοτικής αντιπολίτευσης στο μετεκλογικό τοπίο είναι κατακερματισμένος, σε σημείο που περισσότερο να απασχολείται με εσωτερικές συγκρούσεις, παρά με τα τεκταινόμενα από τη δημοτική αρχή Βουρνού.

Επιπλέον τροφή έδωσε η απροθυμία του συνδυασμού Λαμπρινούδη να … βάλει στο παιχνίδι της Οικονομικής Επιτροπής και τις υπόλοιπες αντιπολιτεύσεις. Το δίνει το δικαίωμα ο νόμος, αναμφίβολα, το τόνωσε κάπως παραπάνω και η πικρία από την ολοφάνερη επιλογή των ψηφοφόρων των δυο δημοτικών παρατάξεων που αποκλείστηκαν από το β’ γύρο.

Τώρα όμως ποια στρατηγική ακολουθείς; Την τιμωρητική, όπως επέλεξε ο συνδυασμός «Όλοι μαζί για τη Χίο», ή της μεγαλοψυχίας, για να δημιουργηθούν προϋποθέσεις αρραγούς μετώπου, αν η νέα εξουσία εκτραπεί;

Η ηγετική ομάδα του συνδυασμού Λαμπρινούδη επέλεξε τον πρώτο δρόμο. Άθελα της χαρίζει στη νέα δημοτική αρχή περισσότερη πίστωση χρόνου. Κρίσιμη ιδιαίτερα τώρα που προσπαθεί να κατανοήσει ποιο είναι το περιβάλλον γύρω της. 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ