29.3.2012 17:41

Δικαίωμα στον αντίλογο

Ο Γ. ΠΙΤΤΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΠΩΣ … ΞΑΝΑΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΗ Ν.Δ.

Με όσα συμβαίνουν στην πολιτική ζωή, που την έχουν κάνει να είναι κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωση του μεταγραφικού παζαριού στο ποδόσφαιρο, λίγη δυσφορία προκαλούν οι οβιδιακές μεταμορφώσεις των πολιτικών. Ο Γ. Πίττας δεν αισθάνεται την ανάγκη να εξηγήσει τί άλλαξε στη Ν.Δ. από την ημέρα που δήλωνε ότι έπαψε να τον εκπροσωπεί, μέχρι σήμερα που άρχισε ξανά να τον συναρπάζει, πλην ίσως της προοπτικής της εξουσίας. Επιλέγει να απαντά μόνο σε όσα προσωπικά τον αφορούν, ακολουθώντας πιστά το μοτίβο είμαι ο άξονας της γης και γύρω μου τα πάντα οφείλουν να περιστραφούν. Απόλυτα σεβαστό το δικαίωμα στον αντίλογο, η στήλη του παραχωρεί το χώρο της για να εκφράσει τις θέσεις του.
«Μου ζητήθηκε να είμαι υποψήφιος αλλά το απέρριψα»
Του ΓΙΑΝΝΗ ΠΙΤΤΑ
Πρώην βουλευτή Χίου  
Η επανένταξή μου στη Ν.Δ. πραγματοποιήθηκε ύστερα από κάλεσμα της παράταξης και συζητήσεις με υψηλόβαθμα στελέχη  της Ν.Δ., διευκρινίστηκαν θέματα που αφορούσαν το πρόσφατο παρελθόν  και που λαθεμένες εισηγήσεις είχαν σαν αποτέλεσμα να γίνουν εκατέρωθεν λάθη. Μου ζητήθηκε να στρατευτώ στον επερχόμενο δύσκολο εκλογικό αγώνα και το δέχτηκα.
Είναι αλήθεια ότι, μεταξύ άλλων, μου ζητήθηκε να συμμετάσχω και στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. στη Χίο, ωστόσο τους ευχαρίστησα για την τιμή που μου έκαναν, δήλωσα όμως καθαρά ότι δεν το επιθυμώ και δεν θα είμαι υποψήφιος, πλην όμως θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις που διαθέτω για τη νίκη και αυτοδυναμία της Ν.Δ..
Οι συνεργάτες μου και τα στελέχη μου είναι αξιόλογα (όπως και εσύ αναγνωρίζεις), διαθέτουν δυναμική και μεγάλες εμπειρίες, φυσικό άλλωστε μετά από τόσους αγώνες για την παράταξη και για εμένα προσωπικά και θέλω να τους ευχαριστήσω ολόψυχα για την αμέριστη συμπαράσταση και ενδιαφέρον τους. Πλην όμως έχουν τη δική τους προσωπικότητα και πολιτική σκέψη και εκείνοι θα κρίνουν για την όποια προτίμησή τους. Δεν θα είμαι αυτός που θα τους υποδείξει τί πρέπει να πράξουν.
Τα αναγραφόμενα για «περιχαρακώσεις», «υποομάδες» και «επιχείρηση εκμετάλλευσης για καθορισμό του ατομικού μου πολιτικού ρόλου» τα αντιπαρέρχομαι διότι στερούνται σοβαρότητας.  
Όσον αφορά αυτό που γράφεις ότι: «περιδιαβαίνω τα χωριά της Ν. Χίου και ανακοινώνω την προσήλωση μου στη Ν.Δ. και σε συγκεκριμένο τοπικό υποψήφιο» σε πληροφορώ ότι μέχρι σήμερα κανένα χωριό δεν περιδιάβηκα και ούτε εξέφρασα προσωπικά καμία προτίμηση σε τοπικό υποψήφιο. Προτίθεμαι όμως να τα περιδιαβώ, τρέχοντας πολλά χιλιόμετρα, όπως χαρακτηριστικά μου ζητήθηκε από ανώτατο στέλεχος της Ν.Δ. με μία και μόνη σκέψη, τη στήριξη και την εν τέλει αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ