2.9.2013 19:16

Το δεκαπενθήμερο

Φωτογραφικό θα είναι το δεκαπενθήμερο που έπεται για το βουλευτή Κ. Μουσουρούλη για το κατά πόσο εμπνέεται πλέον από την εκπροσώπηση του νομού. Έχοντας – με ευθύνη του – διαταράξει τον κώδικα επαφής με τους ψηφοφόρους που τον έστειλαν δυο φορές στο Κοινοβούλιο, πήρε την απόφαση να βρεθεί επί δυο συνεχόμενες εβδομάδες στο νησί.

Έχω την εντύπωση ότι ο χρόνος αυτός θα είναι καθοριστικής σημασίας για εκείνον. Θα μετρήσει κατά πόσο συνεχίζει να μιλά … την ίδια γλώσσα με τους ψηφοφόρους του, αλλά και τις προσωπικές του αντοχές, αν του ταιριάζει δηλαδή ο ρόλος ενός βουλευτή νησιωτικής περιφέρειας έτσι όπως τον έχουν κατά νου οι εντολοδόχοι.

Κι είναι πρωτίστως θέμα ψυχολογίας. Αν ο Μουσουρούλης … ξενερώσει, δεν αποκλείεται να λάβει αποφάσεις διαζυγίου από το σημερινό ρόλο του. Αν πάλι αναθερμανθεί, θα πρέπει να ρίξει ιδρώτα πολύ, γιατί ήδη έχει μείνει αρκετά πίσω.

 

Στην αντίπερα «γαλάζια» όχθη ο Στ. Κάρμαντζης δεν έχει άλλη επιλογή από το να περιμένει. Ο ίδιος θα προτιμούσε τις ομαλές πολιτικές εξελίξεις, δηλαδή την προκήρυξη εκλογών μετά την παρέλευση του δεκαοχταμήνου που ενταφιάζει τη λίστα. Δεδομένου όμως ότι το φθινόπωρο αναμένεται ιδιαίτερα … θερμό από άποψη κοινωνικών κραδασμών για τον κυβερνητικό συνασπισμό, από το σχεδιασμό του δεν αποκλείεται ούτε η συμμετοχή στις δημοτικές εκλογές με συνδυασμό με μπροστάρη τον ίδιο.

Απ’ τα χείλη του βεβαίως δε θα αποσπάσει εύκολα κανείς τη συγκεκριμένη προοπτική. Ο περίγυρος όμως δεν κρύβει ότι τα πάντα θα κινηθούν σε συνάρτηση με τη χρονολόγηση των εξελίξεων. Για αυτό και κρατά ζεστές … τις μηχανές της επαφής με τον κόσμο, ενώ δε δεσμεύεται και με κανέναν από τους λοιπούς ενδιαφερόμενους για τις δημοτικές εκλογές, όσο κι αν ο Παντελής τον θεωρεί «δικό του». Αυτή τη φορά θα δώσει στον εαυτό το δικαίωμα χάραξης της πολιτικής του πορείας.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ