Παραπολιτικά

2/9/13 19:16

τελ. ενημ.: 2/9/13 19:16

Το δεκαπενθήμερο

Φωτογραφικό θα είναι το δεκαπενθήμερο που έπεται για το βουλευτή Κ. Μουσουρούλη για το κατά πόσο εμπνέεται πλέον από την εκπροσώπηση του νομού. Έχοντας – με ευθύνη του – διαταράξει τον κώδικα επαφής με τους ψηφοφόρους που τον έστειλαν δυο φορές στο Κοινοβούλιο, πήρε την απόφαση να βρεθεί επί δυο συνεχόμενες εβδομάδες στο νησί.

Έχω την εντύπωση ότι ο χρόνος αυτός θα είναι καθοριστικής σημασίας για εκείνον. Θα μετρήσει κατά πόσο συνεχίζει να μιλά … την ίδια γλώσσα με τους ψηφοφόρους του, αλλά και τις προσωπικές του αντοχές, αν του ταιριάζει δηλαδή ο ρόλος ενός βουλευτή νησιωτικής περιφέρειας έτσι όπως τον έχουν κατά νου οι εντολοδόχοι.

Κι είναι πρωτίστως θέμα ψυχολογίας. Αν ο Μουσουρούλης … ξενερώσει, δεν αποκλείεται να λάβει αποφάσεις διαζυγίου από το σημερινό ρόλο του. Αν πάλι αναθερμανθεί, θα πρέπει να ρίξει ιδρώτα πολύ, γιατί ήδη έχει μείνει αρκετά πίσω.

 

Στην αντίπερα «γαλάζια» όχθη ο Στ. Κάρμαντζης δεν έχει άλλη επιλογή από το να περιμένει. Ο ίδιος θα προτιμούσε τις ομαλές πολιτικές εξελίξεις, δηλαδή την προκήρυξη εκλογών μετά την παρέλευση του δεκαοχταμήνου που ενταφιάζει τη λίστα. Δεδομένου όμως ότι το φθινόπωρο αναμένεται ιδιαίτερα … θερμό από άποψη κοινωνικών κραδασμών για τον κυβερνητικό συνασπισμό, από το σχεδιασμό του δεν αποκλείεται ούτε η συμμετοχή στις δημοτικές εκλογές με συνδυασμό με μπροστάρη τον ίδιο.

Απ’ τα χείλη του βεβαίως δε θα αποσπάσει εύκολα κανείς τη συγκεκριμένη προοπτική. Ο περίγυρος όμως δεν κρύβει ότι τα πάντα θα κινηθούν σε συνάρτηση με τη χρονολόγηση των εξελίξεων. Για αυτό και κρατά ζεστές … τις μηχανές της επαφής με τον κόσμο, ενώ δε δεσμεύεται και με κανέναν από τους λοιπούς ενδιαφερόμενους για τις δημοτικές εκλογές, όσο κι αν ο Παντελής τον θεωρεί «δικό του». Αυτή τη φορά θα δώσει στον εαυτό το δικαίωμα χάραξης της πολιτικής του πορείας.

Σχόλια άρθρου: 0