9.2.2017 16:03

Βαρύ φορτίο

Η πρώτη αντίδραση του Απ. Τζιώτη μάλλον υποκρύπτει την τύχη της διερεύνησης της πρότασης για το 18. «Εκεί πάνω πως θα τους πάω νερό;», αναρωτήθηκε χθες μεγαλοφώνως ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΝΧ, ίσως το μεγαλύτερο και πιθανά ανυπέρβλητο εμπόδιο για την εγκατάσταση νέας δομής προσφύγων.

Απελπισμένη πια η κυβερνητική εξουσία από την αδυναμία εξεύρεσης κατάλληλου χώρου, γλυκοκοιτάζει τώρα την πρόταση Κάρμαντζη, την οποία η ίδια προ μηνών απέρριπτε μετά πολλών επαίνων ως ανεφάρμοστη. Δικό της το θέμα.

Αλλά και του Σταμάτη πλέον. Στηριγμένη στις υποδείξεις του η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να στήσει μια νέα δομή στη Χίο, αν πεισθεί ότι ο χώρος είναι κατάλληλος. Ο αντιπεριφερειάρχης προφανώς θα υπερασπιστεί τη θέση του, την οποία άλλωστε με σθένος είχε καταθέσει λίγες μόλις ώρες προτού το Δημοτικού Συμβούλιο απορρίψει κάθε σκέψη νέας δομής.

Τώρα, μάλιστα, έχουν εισχωρήσει και νέα δεδομένα. Η υποχρεωτικότητα παραμονής των προσφύγων στη Χίο δεν θεωρείται θέσφατο, αμφισβητείται από το σύνολο των αντιπολιτευόμενων κομμάτων, σμπαραλιάστηκε και στις πρόσφατες δηλώσεις Μητσοτάκη στη Μυτιλήνη. Πόσο εύκολο είναι για τον αντιπεριφερειάρχη να υπερασπιστεί τη λύση «18», αν μάλιστα η κυβέρνηση δεν δώσει εχέγγυα άμεσης παύσης της λειτουργίας των υφιστάμενων δομών; 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ