26.6.2015 14:24

Αζημίως; Δεν λέμε και καμία αλήθεια;

Εννοείται ότι δεν θα έχει αίσια έκβαση η προσπάθεια του υπουργού Υγείας να εκπαραθυρώσει, πριν την ώρα τους, τους διοικητές των Νοσοκομείων. Τουλάχιστον δεν θα είναι αζημίως για το Ελληνικό Δημόσιο, όπως … προπαγανδίζεται στην τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για τον Κώδικα Ιθαγένειας.  Όπως είναι γνωστό η θητεία των διοικητών λήγει το 2016 και, εάν ψηφιστεί η τροπολογία του Υπουργείου Υγείας, τους θέτει εκτός των μονάδων υγείας με συνοπτικές διαδικασίες χωρίς αξιολόγηση. Η τροπολογία προβλέπει ότι ο υπουργός θα μπορεί να απομακρύνει αζημίως για το Δημόσιο, αλλά και αναιτιολογήτως τους διοικητές και τους αναπληρωτές, οι πάντες ωστόσο γνωρίζουν ότι οικονομική ζημιά σε μια δύσκολη περίοδο για τη χώρα ασφαλώς και θα υπάρξει.

Το αιτιολογικό που προβλήθηκε, ότι επιβάλλεται η άμεση και μαζική απομάκρυνσή τους, λόγω της «δυσλειτουργίας των δημόσιων νοσηλευτικών ιδρυμάτων» αλλά και «λόγω της αδυναμίας άσκησης εκ μέρους των Διοικητών των καθηκόντων τους» έχει εκνευρίσει τους διοικητές και ακόμα κι όσοι δεν είχαν την πρόθεση να διεκδικήσουν αποζημίωση είναι πια αποφασισμένοι να το κάνουν.

Έγκυροι νομικοί επιμένουν ότι δεν υφίσταται πιθανότητα να μην δικαιωθούν δικαστικά, οπότε, για να αντιμετωπίζουμε καμιά φορά την πραγματικότητα, καλό θα είναι ο κ. Κουρουμπλής να εξηγήσει με ποια δαπάνη θα επιβαρύνει η απόφαση του έναν μελλοντικό προϋπολογισμό.

Δικαίωμα της κάθε κυβέρνησης να επιλέγει τους συνεργάτες της, μα αυτή η παραμύθα με το … αζημίως ας μας λείψει καλύτερα.

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ