24.10.2012 8:58

Αξιοποίηση ή νέα επισκευή;

Οι 50.000 ευρώ δεν έφτασαν για να ολοκληρωθεί η εμφανισιακή αποκατάσταση των μύλων στα Ταμπάκικα και από τα απρόβλεπτα του έργου αναζητείται τρόπος για να φτιαχτεί το «καπέλο» και του πρώτου μύλου. Εν ολίγοις ο Δήμος έβγαλε από το ταμείο του ποσό που θα αγγίξει τις 60.000 ευρώ για τις επισκευές. Κάτι παραπάνω από βέβαιο είναι ότι σε δυο – τρία χρόνια η έκθεση των μύλων στην αλμύρα της θάλασσας και στους δυνατούς ανέμους θα προκαλέσει την ανάγκη για νέα δαπάνη, εν ολίγοις θα πρόκειται για ένα αξιοθέατο με σημαντικές και διαχρονικές απαιτήσεις συντήρησης.
Υπάρχει και η άλλη λύση. Παρόμοιοι αρχαιολογικοί και μνημειακοί χώροι να δοθούν προς αξιοποίηση σε ενδιαφερόμενους ιδιώτες, με την υποχρέωση της συντήρησης εκ μέρους τους. Το συγκρότημα των μύλων θα προσελκύσει σίγουρα ιδιωτικό ενδιαφέρον εκμίσθωσης. Βρίσκεται στις παρυφές του κέντρου και προσελκύει για φωτογράφιση κάθε επισκέπτη του νησιού. Αυτονόητη θα πρέπει να είναι η σύμφωνη γνώμη των αρχαιολογικών υπηρεσιών. Εκείνες να υποδείξουν τον τρόπο που δε θα βλάψει τη μορφή του.
Να μια διέξοδος ανάπτυξης για ιδιώτες και συνάμα ευκαιρία για το Δήμο να προστατεύει το ταμείο του από την επόμενη «ζημιά» που θα προκληθεί στους μύλους. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ