14.9.2015 20:48

Απόπειρα αμοιβαίας προσέγγισης

Η Αυτού Θεία χάρη ίσως πετύχει κάτι που από μόνο του δεν πιστεύω να το βλέπαμε ποτέ. Για την τετραήμερη επίσκεψη Βαρθολομαίου υποχρεωτικά συνέπεσαν ουκ ολίγες φορές οι Κ. Μουσουρούλης, ως εκπρόσωπος της κυβερνήσεως, και ο Στ. Κάρμαντζης, ως αντιπεριφερειάρχης. Ούτε οι ίδιοι, φαντάζομαι, θυμούνται από πότε είχαν να ανταλλάξουν ματιές.

Θυμίζω ότι μονομάχησαν σε εκλογική αναμέτρηση, με το Μουσουρούλη να έχει κερδίσει την έδρα με διαφορά απόστασης αναπνοής. Έκτοτε παραιτήθηκε και έκανε χώρο στο Σταμάτη στη Βουλή και κάπου εκεί χάνεται οριστικά ο μίτος της επικοινωνίας.

Ο υπουργός, ευκαιρίας δοθείσης τώρα, ρώτησε τον αντιπεριφερειάρχη αν είναι αλήθεια πως τον κακολογεί. Κι εκείνος άδραξε την ευκαιρία να του εκφράσει το παράπονο πως τόσες φορές στη Χίο, υπό διάφορες ιδιότητες, δεν μπήκε στον κόπο να τον επισκεφτεί, έστω εθιμοτυπικά, στην Περιφέρεια.

Να προβλέψω ότι η καχυποψία θα δώσει τη θέση της στη στενή φιλία και συνεργασία μεταξύ των δυο ανδρών; Δεν είμαι και τόσο σίγουρος… Αν βέβαια αποδεχτούν την πραγματικότητα, πως είναι υποχρεωμένοι να συνυπάρξουν, ο Σταμάτης άλλη μια τετραετία ως αντιπεριφερειάρχης κι ο Κωστής ως ένα πολιτικό κεφάλαιο για τη Χίο που μάλλον εύκολα δεν θα κλείσει, υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες να τουμπάρουν και οι διαπροσωπκές σχέσεις τους.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ