4.5.2015 16:19

Αποδέχεται την υστέρηση, αναλαμβάνει πρωτοβουλία

• ΣΥΣΤΗΝΕΙ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΩΝ ΣΦΑΓΩΝ Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

Η ανάδειξη των πτυχών του θέματος από τον «π» δεν άργησε να αγγίξει τις ευαίσθητες χορδές του Στ. Κάρμαντζη. Με ιδιαίτερη προσήλωση σε ζητήματα εθνικής μνήμης ο αντιπεριφερειάρχης ασπάστηκε αμέσως τον προβληματισμό που αναπτύχθηκε από τις σελίδες μας και φέρεται αποφασισμένος να δώσει την αίγλη που αρμόζει στα κομβικής σημασίας για τη φυσιογνωμία του νησιού ιστορικά γεγονότα των σφαγών.

Κι ο ίδιος ο Στ. Κάρμαντζης … συγχύστηκε από την πρόχειρη οργάνωση της επετειακής εκδήλωσης στον Ανάβατο και ετοιμάζεται να αναλάβει πρωτοβουλία συντονισμού για τον εορτασμό της επόμενης χρονιάς. «Κάποια ιστορικά γεγονότα υπερβαίνουν τις συνθήκες της κάθε εποχής κι είναι λάθος η υποτίμηση τους», μου μετέφερε τηλεφωνικά την επομένη του δημοσιεύματος και της δημόσιας πρόσκλησης προς τον ίδιο να αναλάβει πρωτοβουλίες ανάδειξης και τόνωσης του εορτασμού.

Μέσα στον Ιούνιο σκοπεύει να συστήσει μια επταμελής οργανωτική επιτροπή, καθήκον της οποίας θα είναι η κατάλληλη και έγκαιρη προετοιμασία του εορτασμού για το 2016, έχοντας ως γνώμονα τη διάρκεια και το μέγεθος της τιμής που έχουν καθιερώσει για την ηρωική έξοδο των προγόνων τους οι σύγχρονοι Μεσολλογγίτες.

«Σε καιρούς δοκιμασίας των αντοχών του έθνους, η στροφή σε ιστορικά παραδείγματα με ισχυρό στίγμα στην Ιστορία είναι αναγκαία», αποδέχεται ο Στ. Κάρμαντζης και μοιάζει ήδη να έχει σημειωμένα στο μπλοκάκι του κάποια από τα ονόματα των προσώπων που στοχεύει να ενοχλήσει.

 Πριν ακόμα ο αντιπεριφερείαρχης μας ενημερώσει για τις προθέσεις του είχε απευθυνθεί στο συνεργάτη του, περιφερειακό σύμβουλο Π. Καλογεράκη και του ζήτησε να ηγηθεί της προσπάθειας. Ο κ. Πέτρος αποδέχθηκε ευχάριστα την πρόσκληση. Είναι μάλιστα ενδεδειγμένη επιλογή, αν σκεφτούμε ότι ο κ. Πέτρος προέρχεται από τις τάξεις της εκπαιδευτικής κοινότητας, η οποία θα κληθεί να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην οργάνωση του εορτασμού

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ