19.1.2017 10:00

Από πότε η 96 ΑΔΤΕ προσέλαβε εκπρόσωπο Τύπου;

Διευρύνει την καχυποψία ότι κάτι συνέβη που, πάση θυσία, πρέπει να κρατηθεί μυστικό στο θαλάσσιο σύμπλεγμα των Οινουσσών η τακτική της 96 ΑΔΤΕ να διαψεύσει μέσω … τρίτου.

Το χθεσινό ρεπορτάζ του «π» για εντατικές κινήσεις του Στρατού γύρω από τη νήσο Βάτο των Οινουσσών τροφοδοτήθηκε με νέα στοιχεία από τηλεοπτικό ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, σύμφωνα με το οποίο η κινητικότητα βασίστηκε σε ύποπτες κινήσεις τουρκικού ταχύπλοου, με ενδείξεις καταδρομικών συμπεριφορών.

Αντί επίσημης τοποθέτησης η 96 ΑΔΤΕ επέλεξε την αδόκιμη μέθοδο της επιλεκτικής διαρροής σε τοπικό Μέσο, το οποίο έσπευσε να παραδώσει και μαθήματα έγκυρης ενημέρωσης!

Να σημειωθεί ότι ο «π» επιχείρησε όλο το πρωινό της Τρίτης να ενημερωθεί από πρώτο χέρι από την 96 ΑΔΤΕ, χωρίς να το επιτύχει. Προνομιακή επικοινωνία με το στράτευμα δεν διαθέτει.

Χρησιμοποίησε λοιπόν πολιτικό πρόσωπο των Οινουσσών, το οποίο τηλεφώνησε και μετάφερε την απάντηση της 96 ΑΔΤΕ ότι δεν συμβαίνει κάτι ιδιαίτερο. Ούτε βέβαια δόθηκε πληροφορία ότι εκτελούνταν προγραμματισμένη άσκηση στην περιοχή. Γιατί η δικαιολογία της προγραμματισμένης ασκήσεως εφευρέθηκε 24 ώρες μετά, σε ρεπορτάζ τρίτου, αυτό μόνο η Ταξιαρχία της Χίου μπορεί να το εξηγήσει. Τα τηλέφωνα πάντως του «π», αν επιθυμούσε διάψευση της είδησης από πρώτο χέρι, μπορούσε να τα βρει, όπως τα έχει βρει και κατά το παρελθόν. Κι ας μην έχουν μπει ποτέ στη λίστα των μυστικών κονδυλίων…

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ