31.10.2013 19:00

Απλά, έχουν άλλη, πιο προωθημένη ατζέντα

Επικεντρώνω συχνά την κριτική μου σε θεσμικούς φορείς μικρότερης πιθανής εμβέλειας από τους εκλεγμένους μας ταγούς για ένα βασικό λόγο. Πιστεύω ότι η δική τους κινητικότητα συμπαρασύρει τους «από πάνω». Αν τρέχουν οι επαγγελματικές ενώσεις, θα φανεί ότι οι αιρετοί μας εκπρόσωποι λαχανιάζουν και δε μπορούν να τους ακολουθήσουν επαρκώς. Όσο βαδίζουν όμως σημειωτών, τα ανεπαίσθητα βήματα των αιρετών παίρνουν διαστάσεις γιγαντιαίες στα μάτια της κοινής γνώμης.

Παίρνω την αφορμή για τα παραπάνω από την ατζέντα συζήτησης του Συλλόγου Επιχειρηματιών Ενοικιαζομένων Δωματίων της Σάμου. Είχε ως βασικό θέμα την έγκριση της συμμετοχής του Συλλόγου στην προσπάθεια προσέγγισης αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους που έχει ήδη ξεκινήσει από την Ένωση Ξενοδόχων Σάμου. Αντιλαμβάνεστε τις διαφορές;

Πρώτον οι Σαμιώτες ιδιοκτήτες ενοικιαζομένων δωματίων δεν περιμένουν να τους φέρει τον ευρωπαίο τουρίστα το … πουλάκι της Δημοτικής Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης. Δεν περιοριζόνται στη συμμετοχή τους στις εκθέσεις τουρισμού που διοργανώνονται από τους κρατικούς υπαλλήλους. Αναζητούν μόνοι τους τον πελάτη, με βάση τις επιτυχημένες διεθνείς πρακτικές.

Δεύτερον συνεργάζονται… Δεν θεωρούν ότι δρουν ανταγωνιστικά με τους ξενοδόχους, βλέπουν ενιαία την πίτα του τουρισμού και επιδιώκουν από κοινού να τη μεγαλώσουν.

Επιμένετε ακόμη να γίνει η σύγκριση με τις ανάλογες δικές μας … ατζέντες;  

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ