14.11.2013 17:55

Το απέρριψε

Όσο ο ΣΥΡΙΖΑ κεντρικά ορίζει τις εκλογές της Αυτοδιοίκησης ως πρόκριμα δικής του κυβερνησιμότητας, τόσο δυσκολεύονται τα δεδομένα για τα τοπικά του στελέχη. Εδώ η απουσία προσώπου με δυνατότητα να εκφράσει έστω την απήχηση του ΣΥΡΙΖΑ στις πρόσφατες εθνικές εκλογές είναι εμφανέστατη για αυτό και η τριανδρία που συστήθηκε για την ανίχνευση κατάλληλων τυχόν ενδιαφερομένων να πέσουν στη φωτιά κινήθηκε από την πρώτη στιγμή εκτός στενού κομματικού πλαισίου.

Ανάμεσα στα πρόσωπα που δέχθηκαν διερευνητικές κρούσεις ήταν και ο αρχιτέκτονας Μανώλης Βουρνούς, με γονίδια αυτοδιοικητικά από τον αείμνηστο πατέρα του. Πρόσωπο με περγαμηνές και άριστη κοινωνική μαρτυρία, απέρριψε ευγενικά την πρόταση και περιόρισε περισσότερο τις επιλογές από την ομάδα – στόχου που εξ’ αρχής έθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Απογοήτευση δεν υπάρχει. Έντονα φημολογείται ότι και αυτές τις μέρες βολιδοσκοπείται το ενδιαφέρον ενός ακόμη προσώπου, παρομοίων χαρακτηριστικών με του Μ. Βουρνού. Αν και από εκεί εισπραχθεί άρνηση, πλέον θα υποχρεωθούν να στραφούν και σε λύσεις περισσότερο κομματικές.

Νεύμα ή άδειασμα;

Με μεγάλη προσοχή ο Αν. Κοτσακάς έχει κρατήσει αποστάσεις από τα τοπικά τεκταινόμενα στον ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ. Δεν θέλει να παρανοηθεί οποιαδήποτε παρέμβαση του. Πώς να εκληφθεί όμως η δήλωση του ότι έχει απογοητευτεί από τους χειρισμούς συνολικά του πολιτικού προσωπικού του τόπου μας σχετικά με τη δυνατότητα κατάτμησης του σημερινού ενιαίου Δήμου;

Να το εκλάβουμε ως νεύμα προς τη σιωπηλή επί του θέματος Νομαρχιακή Επιτροπή ή ένα άδειασμα στην αδιάφορη στάση της για το θέμα;

Γιατί, εν προκειμένω, ο Κοτσακάς δεν κινείται εκτός κεντρικής πολιτικής γραμμής του ΣΥΡΙΖΑ. Από την αξιωματική αντιπολίτευση η αντίθεση στον «Καλλικράτη» τοποθετείται ήδη στο κάδρο της αυστηρής κριτικής ενόψει αυτοδιοικητικών εκλογών. Για αυτό και παραμένει δυσνόητο ποια κίνητρα μέχρι σήμερα κρατούν κλειστό το στόμα του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ. Το θέμα τίθεται σε διαβούλευση μεταξύ των μελών της νέας Νομαρχιακής, μου έλεγε χθες μέλος της, και επιχειρείται να καταμετρηθούν θετικές και αρνητικές επιπτώσεις.

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ