4.8.2017 16:34

Ανυπόληπτος συνδικαλισμός, περιορισμένης εμβέλειας

Σάμπως έμαθε κανείς ότι στις εκλογές στο Εργατικό Κέντρο έγιναν ... μπίλιες; Ουδόλως ενδιαφέρει ακόμα και τους ίδιους τους εργαζόμενους. Με την εξαίρεση καμιά δεκαριά αθεράπευτα προσκολλημένων σε έναν τίτλο τιμής, ποιες ακριβώς ισορροπίες θα προκύψουν στους συσχετισμούς διοίκησης του συλλογικότερου συνδικαλιστικού σωματείου του νησιού κανέναν δεν κόφτει.

Μόχθησαν οι ίδιοι οι συνδικαλιστές για να το πετύχουν. Χρόνια τους βλέπει ο κοσμάκης να διαιρούν ακόμα και τις λαϊκές προσπάθειες αντίδρασης των κατά καιρούς συγκεντρώσεων σε «δικές μας» και «δικές τους». Εμφανίζονται, σαν βαλσαμωμένοι, μια μέρα πριν από κάθε απεργιακή κινητοποίηση να προφέρουν το ίδιο απαράλλαχτο τροπάρι. Επέτρεψαν στην Πρωτομαγιά να γίνει γιορτή της άνοιξης... Αν τύχει να μετεγκατασταθεί ο ΕΟΠΥΥ στις εγκαταστάσεις του ΕΦΚΑ νομίζει κανείς πως έκλεισε ο διεκδικητικός κύκλος τους.

Δεν απαιτείται παράθεση άλλων παραδειγμάτων για να πιστοποιηθεί η ανυποληψία στην οποία βρίσκεται βουτηγμένος ο συνδικαλισμός και συνακόλουθα η κορυφαία εκπροσώπηση του, το Εργατικό Κέντρο.

Μέσα σε όλα οι εργαζόμενοι έχουν να αναζητήσουν και νέους τρόπους έκφρασης των διεκδικήσεων τους. Δεν έχουν τίποτα να προσδοκούν πια από Εργατικά Κέντρα, Νομαρχιακά Τμήματα ΑΔΕΔΥ κι όλο αυτό το συρφετό δήθεν εκπροσώπησης τους.

Για να μην παρεξηγηθώ: δεν τάσσομαι κατά της συλλογικής μορφής διεκδίκησης, υπερθεματίζω. Απλά τολμώ το αυτονόητο, ότι κοροϊδεύουμε πια τους εαυτούς μας, όσοι θεωρούμε ότι εκπροσωπούμαστε από απολιθωμένες συλλογικές εκφάνσεις του παρελθόντος. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ