13.1.2016 15:50

Αντιπολίτευση και τοπικά

Ας μην πάμε μακριά όμως για να καταλάβουμε πως λειτουργεί η κατάσταση και πόσο πίσω έχει μείνει ο αντιπολιτευτικός λόγος της Ν.Δ. σε τοπικό επίπεδο. Η κυβέρνηση δίνει ένα σωρό αφορμές για να καταγραφούν απόψεις, να προκύψουν εξελίξεις ή αντίθετα, να μην προκύψει απολύτως τίποτα... Αυτό ουδέποτε κεφαλαιοποιήθηκε από την νομαρχιακή του νησιού ή για την ακρίβεια σε ελάχιστες περιπτώσεις. Και πως να γίνει όταν ένα άνθρωπος, το πολύ δύο, είναι υποχρεωμένοι να παρακολουθούν το κόμμα κεντρικά, να ασχολούνται με τα διάφορα γραφειοκρατικά, να έχουν κατά διαστήματα συναντήσεις και επαφές και να πρέπει και στο τέλος να παρακολουθούν την τοπική ειδησεογραφία προκειμένου να επιλέγουν που και πως θα παρέμβουν. Όλα μαζί, δεν γίνονται.

Χωρίς διακριτούς ρόλους και χωρίς διάθεση για συμμετοχή, πως να «κυνηγήσεις» τις όποιες κυβερνητικές πρωτοβουλίες καταγράφονται; Αυτό όμως έχει δημιουργήσει έναν άπλετο χώρο να παίζει μόνη της η Νομαρχιακή Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, ουσιαστικά δεχόμενη κριτική μόνο από την Λαϊκή Ενότητα που δεν «χαρίζει κάστανα» και το ΚΚΕ που παραδοσιακά τοποθετείται επί παντός επιστητού. 

Αν λοιπόν κάτι οφείλει να αλλάξει και να αντιληφθεί ως δομικό πρόβλημα του κομματικού μηχανισμού ο νέος πρόεδρος, είναι η ανάγκη να ξεκινήσει από κάπου. Και ο δρόμος των αλλαγών... προβλέπεται μακρύς. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ