1.8.2014 17:01

Αντιφατική αντίδραση

Επίσημα μέχρι τώρα ο συνδυασμός της απερχόμενης δημοτικής αρχής δεν έχει αντιδράσει στη διαρροή του νέου δημοτικού σχήματος. Δεν του πέφτει κιόλας λόγος…

Σιωπηρά ωστόσο εν ενεργεία δημοτικοί σύμβουλοι αμφιβάλουν αν η κατανομή αυτή είναι δυνατόν να σταθεί, εστιάζουν στο ότι είναι λάθος που δεν ορίστηκε αντιδήμαρχος με χωρική αρμοδιότητα το αστικό κέντρο και εν γένει αμφιβάλλουν σοβαρά αν είναι εφικτή η μετάβαση από το σημερινό δημοτικό μοντέλο διοίκησης στο επόμενο.

Στις πρώιμες αντιδράσεις τους κρύβεται μια σοβαρή αντίφαση. Στην ουσία πιστό αντίγραφο του δημοτικού οργανογράμματος Βουρνού είχαν απαιτήσει και είχαν ψηφίσει οι ίδιοι στη θεματική συνεδρίαση για τον αριθμό των δήμων του νομού.

Σ’ αυτήν είχε υποχρεωθεί ο Λαμπρινούδης να ανακοινώσει ότι το μοντέλο των άνευ αρμοδιοτήτων χωρικών αντιδημάρχων είχε φάει τα ψωμιά του, στοιχείο που πέρασε και ως προεκλογική του δέσμευση για τη μετάβαση στη νέα εποχή.

Η σοφή τακτική επομένως για την περίπτωση θα ήταν ο συνδυασμός «Όλοι μαζί για τη Χίο μας» να πανηγυρίσει για τις ανεπίσημες ανακοινώσεις, διαπιστώνοντας ότι υιοθετούνται αυτούσιες οι δικές του θέσεις. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ