18.4.2015 12:33

Άνοιγμα Μονίαρου

ΠΑΣΟΚ πια δεν υφίσταται ώστε να αποτελέσει τον πολιτικό πυλώνα πάνω στον οποίο θα σταθεί μια νέα υποψηφιότητα του. Δεδομένου ότι ο Ευθ. Μονίαρος μάλλον καταλήγει να επιθυμεί την εκ νέου διεκδίκηση της προεδρίας στην Ε.Μ.Χ. αναζητεί την πολιτική ομπρέλα που θα μπορούσε να ανοίξει για την υποψηφιότητα του.

Ο ήπιων τόνων χαρακτήρας του δεν του επιτρέπει τα εύκολα πολιτικά ανοίγματα, φαίνεται όμως ότι ένα τέτοιο ρόλο διαμεσολάβησης έχει αναλάβει σημαίνον υπηρεσιακό στέλεχος της Ένωσης, κάνοντας την κρούση η υποψηφιότητα του να στηριχθεί από τις τοπικές δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Η αλήθεια είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κατανοεί πως δεν έχει να ρίξει στην εκλογική μάχη του φθινοπώρου κάποιο … βαρύ πυροβολικό. Στην καλλιέργεια της μαστίχας όμως έχει ποντάρει ως πεδίο ανάπτυξης για τη νότια Χίο. Με την ομάδα των νέων παραγωγών δεν διατηρεί επαφή, νοιώθει πως οι απόψεις τους κινούνται συντηρητικά σε σχέση με την κυβερνητική ιδεολογία, οπότε δεν θα πρέπει να αποκλειστεί η συμμαχία με τον νυν πρόεδρο, στη λογική της κοινής ωφέλειας.

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ