9.2.2016 15:42

Ανοίγει ένα ζήτημα

Δεν πάνε μέρες που πίνοντας καφέ στο κέντρο του νησιού, από το τραπέζι μας πέρασε μια μητέρα με δύο μικρά παιδιά μαζί της ζητώντας χρήματα για να τους αγοράσει κάτι να φάνε. Δεν ήταν τσιγγάνα, δεν ήταν από τα πρόσωπα εκείνα που αντιλαμβάνεσαι ότι...κάποιο λάκκο έχει η φάβα και η επαιτεία είναι σχεδόν επαγγελματική υπόθεση. Ήταν μάνα πρόσφυγας, εμφανώς ταλαιπωρημένη, που μη έχοντας άλλο τρόπο να εξασφαλίσει μια μπουκιά φαγητό στα παιδιά της, γύρναγε από τραπέζι σε τραπέζι ζητώντας ελεημοσύνη.

Ίσως, λέω ίσως, θα πρέπει να εξοικειωθούμε σταδιακά και με τέτοιες εικόνες δεδομένου του ότι ο απελπισμένος άνθρωπος θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να φροντίσει τα παιδιά του.

Τυχαίο παράδειγμα; Μεμονωμένο παράδειγμα; Ας το λάβουν υπόψη τους οι αρμόδιοι δεδομένου του ότι εφόσον υπάρχει σίτιση καθημερινά από τις Μ.Κ.Ο., κάτι άλλο ωθεί τους πρόσφυγες στην λογική της επαιτείας. Ίσως αν το διαπιστώσουν να το αντιμετωπίσουν κιόλας. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ