3.9.2013 19:31

Αλληλοσπαραγμός

Το έχουν αυτό οι μονοκρατίες, τρίζουν τα θεμέλιά τους από εσωτερικές ρηγματώσεις. Αυτή την περίοδο ουδείς αμφισβητεί τον ηγεμονικό ρόλο Λαμπρινούδη στο σκηνικό του Δήμου Χίου. Και όσο δεν εμφανίζεται αντίπαλος για να συσπειρώνει την ομάδα ακόμα, εύλογο είναι να έχουν αρχίσει οι εσωτερικές τριβές.

Αν επιχειρήσει κανείς το πείραμα και ζητήσει τη γνώμη των μελών της πλειοψηφίας για τους συναδέλφους τους της δημοτικής αρχής, θα ανακαλύψει «περιβόλι».

Το τι λέει ο ένας για τον άλλον είναι κυριολεκτικά απερίγραπτο. Ο καθένας θεωρεί ότι παράγει μόνο εκείνος έργο, στο πόστο του, και έχει τη χείριστη δυνατή εικόνα για τους υπόλοιπους, πλην ελαχίστων κάθε φορά εξαιρέσεων.

Αυτό φυσικά μαρτυράται και από το γεγονός ότι σπάνια αναπτύσσεται συνεργασία μεταξύ δύο υπηρεσιών του Δήμου, αν δεν επιβληθεί με άνωθεν δημαρχιακή παρέμβαση. Και όπως γίνεται αντιληπτό, κάτι τέτοιο δεν είναι προς όφελος του δημοτικού έργου. Ο Πολύδωρος το βλέπει μα δεν κάνει και κάτι για να το αντιμετωπίσει. Απλά ξέρει ότι τώρα που κοντοζυγώνουν εκλογές ο συνδυασμός θα επανακτήσει λίγο πιο συνεργάσιμα χαρακτηριστικά.

Έστω για τα μάτια του… ψηφοφόρου!

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ