6.8.2014 15:57

Ακόμα την ψάχνει

Σε ξενοδοχειακή μονάδα του Βροντάδου, πλησίον της Δασκαλόπετρας, επέλεξε να μείνει κατά την παραμονή της στη Χίο η Φωτεινή Πιπιλή. Ρώτησε, έμαθε και αποφάσισε να επισκεφτεί η ίδια την πέτρα του Ομήρου. Θα της είπαν, λογικά, ότι κάπου εκεί κοντά βρίσκεται.
Ξεκίνησε με τα πόδια για την κατεύθυνση που της έδειξαν κι ακόμα … ψάχνεται.
Πέρα από την αρχαιολογική ταμπέλα για το ιερό της θεάς Κυβέλης, τίποτα δεν υπάρχει στην ευρύτερη περιοχή που να επιβεβαιώνει την παράδοση. Ούτε μια υπόδειξη ότι εδώ, σύμφωνα με την παράδοση, δίδαξε τα αθάνατα έπη του ο μεγαλύτερος ποιητής της αρχαιότητας.
Η βουλευτής, απογοητευμένη από την αδυναμία εντοπισμού του στόχου αλλά και από την εν γένει υποβαθμισμένη κατάσταση της περιοχής, την εγκατέλειψε σφόδρα ενοχλημένη. Διαπίστωσε μάλιστα ότι κάπως ανάλογα ένοιωσε κι ένα ζευγάρι επισκεπτών την ίδια ώρα με εκείνη, που επίσης αδίκως αναζητούσαν την «πέτρα του Ομήρου». Δεν αποκλείεται μάλιστα απ’ τον πηγαίο κι ασυγκράτητο παρορμητισμό της να προκύψει καμία ερώτηση στο Βουλή για το θέμα.
Ξέχωρα απ’ το πάθημα της Φωτεινής, η υπόθεση θα πρέπει να απασχολήσει κάπως πιο σχολαστικά και τις αρχαιολογικές υπηρεσίες του τόπου. Να ξεκαθαρίσουμε αν ο χώρος είχε χρήση διδασκαλίας ομηρικών επών κι αν όχι να βρεθεί σταδιακά τρόπος να το σβήνουμε από τις προτροπές μας. Αν πάλι είχε την οποιαδήποτε σύνδεση, να είναι ευκρινές για τον κάθε επισκέπτη της ώστε να πάψει να ταλαιπωρείται.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ