19.1.2017 11:46

Αδιαμφισβήτητη προσπάθεια πλήρους ένταξης

Ήρθε με μια … δανεική πληγή από τον προκάτοχο του. Οι υπουργικές δεσμεύσεις Μουσουρούλη και το πάγωμα των επαφών του με τη Χίο είχαν δημιουργήσει εύλογες αμφιβολίες στο εκλογικό σώμα των νεοδημοκρατών. Ο Μηταράκης διαθέτει ρίζες χιώτικες, κανείς δεν αναλαμβάνει την ευθύνη να τις αμφισβητήσει, ήρθε όμως με παρόμοια εφόδια με τον προκάτοχο. Προβεβλημένο στέλεχος, με υπουργική θητεία και αν έπρεπε να βρει γνωστό για έναν πρωινό καφέ δεν είχε την οικειότητα να σχηματίσει κανένα τηλεφωνικό αριθμό Χιώτη. Πόσο εφικτή θα ήταν μια σύντομη όσμωση με την κοινωνία; Τι χρόνο χρειάζονταν για να προσεγγίσει γνωστικά τα προβλήματα του νησιού;

Στις επόμενες εκλογές, με λίστα ή όχι, ο βουλευτής της Ν.Δ. δεν υποχρεούται τέτοιου είδους απαντήσεων. Εντός δυο χρόνων κάλυψε με επάρκεια τη γνώση των τοπικών ζητημάτων κι έχει την ικανότητα να τοποθετείται με άνεση από τα καίρια ζητήματα υποδομών, ως τα κλαδικά μικρότερης εμβέλειας θέματα. Για αυτό και οι ερωτήσεις του ή οι αναφορές αγγίζουν σχεδόν όλο το φάσμα της θεματολογίας του νησιού.

Κυρίως όμως, με τη συχνή φυσική του παρουσία, συχνά υπερβαίνοντας τα ανθρώπινα όρια αντοχής στις μετακινήσεις, έπεισε ότι είναι Χιώτης όνομα και πράγμα. Πόσες φορές δεν αιφνιδίασε τους πάντες, όταν πριν δυο – τρεις ώρες τον έβλεπαν «ζωντανά» σε τηλεοπτικό σήμα αθηναϊκού καναλιού και ξαφνικά τον είχαν, επίσης ολοζώντανο, μπροστά τους σε μια τοπική εκδήλωση; Τιραμόλας γίνεται συχνά. Το περασμένο Σάββατο συνοδεύοντας τον Κεφαλογιάννη στη Χίο, την Κυριακή το πρωί στην Αθήνα για τη συμμετοχή σε εκδηλώσεις παροικιακών σωματείων της Αττικής και το απόγευμα ξανά πίσω στη Χίο. Πρόγραμμα με απαραίτητα … συμπληρώματα διατροφής για να το αντέξει κανείς στο σύνολο του.

Το αποτέλεσμα της δουλειάς του ο κάθε ψηφοφόρος είναι εδώ για να το κρίνει αυστηρά την ώρα που πρέπει. Την εντατική προσήλωση του πάντως στο ολικό αντικείμενο μιας βουλευτικής παρουσίας δύσκολα θα βρεθεί άνθρωπος στη Χίο να την αμφισβητήσει. Εκεί ο Νότης αγγίζει το άριστα.

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ