13.9.2014 15:19

5 ειδικότητες ως «βοηθητικά χέρια»

• ΠΟΙΟΙ ΠΡΟΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΘΕΣΕΙΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Δεν το κρύβω πως ένας σοβαρός ενδοιασμός μου για την ταχύτητα με την οποία θα προχωρήσουν οι δημοτικές υποθέσεις είχε να κάνει με το βαθμό επιμονής προσωπικά του δημάρχου και των συνεργατών του στο γράμμα του νόμου, στους τύπους δηλαδή. Με ικανοποίηση παρατηρώ τις πρώτες κινήσεις να φανερώνουν μια προδιάθεση να υπερβούν τις τυπικότητες.

Μια τέτοια είναι και η διαδικασία πρόσληψης ειδικών συνεργατών. Ο νομοθέτης εκχωρεί το δικαίωμα στο δήμαρχο να προσλάβει όποιον γουστάρει. Επιβάλλει ταυτοχρόνως τη δημοσίευση προκήρυξης. Υποχρεώνει στην ουσία δεκάδες νέους να πιούν το πικρό ποτήρι της απογοήτευσης, υποβάλλοντας το φάκελο με το βιογραφικό τους, ενώ ο αιρετός έχει ήδη κατά νου ποιόν θα πάρει δίπλα του.

Ε, σ’ αυτή την τυπικότητα δεν αγκιστρώθηκε ο Μαν. Βουρνούς. Η προκήρυξη θα βγει για τα μάτια του κόσμου, πλην όμως σχεδόν όλοι οι ειδικοί συνεργάτες του έχουν πιάσει τα πόστα, κάποιοι μάλιστα ήδη εγκατεστημένοι στο δημαρχείο. Ο πολύς θόρυβος έγινε γύρω από το όνομα του Δημ. Τσούχλη. Εκείνος απερίσπαστος εκπονεί ήδη προτάσεις για τον τομέα του Περιβάλλοντος, οι οποίες θα πρέπει να ενσωματωθούν στο Τεχνικό Πρόγραμμα και τον προϋπολογισμό.

Σχεδόν πρώτος απ’ όλους έχει εγκατασταθεί ο Χρ. Σπηλιόπουλος. Ο νεαρός δικηγόρος θα επιφορτιστεί με την ευθύνη νομικού ελέγχου κάθε κίνησης της δημοτικής αρχής. Με τον τρόπο αυτό θα μαζευτούν κατά πολύ και οι δαπάνες για τα δικαστικά έξοδα του Δήμου. Να σημειωθεί ότι ο Χρήστος χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης στον στενό πυρήνα της «Πρωτοβουλίας», καθοδήγησε τα προεκλογικά της βήματα και του αποδίδονται ικανότητες πέραν των νομικών.

Τρίτη λύση ακούγεται ότι θα είναι ο κομπιουτεράς Μιχ. Τέττερης. Συνεργάτης στο ίδιο πόστο του Κ. Γαννιάρη, θα αναλάβει να οργανώσει τη Γραμμή του Δημότη, τα πάντα γύρω από την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση και να στήσει και κανένα site της προκοπής για το Δήμο και τους αμέτρητους Οργανισμούς του.

Τέταρτη, επίσης εγκατεστημένη, η Ζωή Χρυσοχόου,  οικονομολόγος στην ειδικότητα. Λογικά θα τεθεί στην υπηρεσία του … Τσάρου, Στρ. Γδύση, για τον έλεγχο του προϋπολογισμού και των δαπανών.

Μια τελευταία ειδικότητα θα καλυφθεί από αρχιτέκτονα. Μια σειρά από πολεοδομικά εκκρεμή ζητήματα θα χτυπήσουν την πόρτα της δημοτικής αρχής άμεσα και ο δήμαρχος, μολονότι αρχιτέκτονας και ο ίδιος, επιθυμεί να έχει σε κοντινή παρακολούθηση αυτές τις κρίσιμες υποθέσεις.

Αυτό που επισημαίνουν στη δημοτική αρχή είναι ότι οι 5 καίριες θέσεις των συνεργατών του δημάρχου θα κρίνονται διαρκώς για το κατά πόσο βγάζουν με ιδρώτα το ψωμί τους. Θα τους ορίζεται συγκεκριμένο παραδοτέο έργο.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ