9.8.2017 12:27

11 τουρίστες την ημέρα!

Να δούμε λίγο τα μεγέθη, ίσως μας βοηθήσουν κάπως να κατανοήσουμε τις διαφορές. Πιλοτικό πρόγραμμα ελέγχου της ροής των κρουαζιερόπλοιων με στόχο τον επιμερισμό των αφίξεων των πλοίων και των επιβατών σε διαφορετικές ημέρες της εβδομάδας και σε διαφορετικές ώρες για την αποφυγή του συνωστισμού σε δημοφιλή σημεία του νησιού επιχειρεί να εφαρμόσει το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θήρας. Η ημέρα αιχμής για τη Σαντορίνη είναι η 16η Αυγούστου, οπότε αναμένονται 16.000 επιβάτες μόνο από κρουαζιερόπλοια. Το ανώτατο όριο επισκέψεων που επιθυμεί να θέσει το Ταμείο είναι τα 8.000 άτομα ανά ημέρα, επαναλαμβάνω μόνο για επιβάτες κρουαζιέρας.

Τα αντίστοιχα δικά μας μεγέθη. Τον Ιούλιο που μας πέρασε είχαμε 358 τουρίστες από πτήσεις charters, έναντι 535 τον περσινό μήνα. Με επιμερισμό ανά ημέρα 11 τουρίστες και κάτι ψηλά από Βόρεια Ευρώπη. 11 τουρίστες στη Χίο, 8.000 στη Σαντορίνη. Θα σκεφτείτε, λάθος να συγκρίνεις αυγά με πασχάλια. Κρουαζιέρα με αεροπορική κίνηση. Δεν λαμβάνεται υπόψη στη σύγκριση τα δυο κρουαζιερόπλοια της Χίου τον Ιούλιο αλλά και οι εκατοντάδες αφίξεις chartersστη Σαντορίνη.

Επιχειρώ την υπεραπλουστευμένη, νωπή σύγκριση για ένα μόνο λόγο. Σαντορίνη προφανώς δεν είμαστε σε θέση να γίνουμε, ακόμα και να το θέλαμε. Φοβάμαι όμως πια ότι τεράστιο μέγεθος έχει αρχίσει να μας φαίνεται και η Ανάφη...

 

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ