26.7.2022 14:20

Κατά εκατοντάδες οι ομογενείς από ΗΠΑ, Ευρώπη κι Αυστραλία παρά το αυξημένο κόστος (ΒΙΝΤΕΟ)

Μέχρι και 10.000 ευρώ τα εισιτήρια για μία 4μελή οικογένεια από τις ΗΠΑ στη Χίο

Η χαλάρωση των μέτρων κατά της πανδημίας αλλά και η επανεκκίνηση του τουρισμού μετά από σχεδόν 2 χρόνια, αποτέλεσαν την καλύτερη ευκαιρία για τους Χιώτες ομογενείς ανά τον κόσμο προκειμένου να βρεθούν στα πάτρια εδάφη, συναντώντας συγγενείς φίλους και γνωστούς.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ομογενών Χίου κι αντιπεριφερειάρχη Παντελή Μπουρνιά, ο βασικότερος όγκος ομογενών έρχεται από τις ΗΠΑ (Νέα Υόρκη και Βοστώνη), από τον Καναδά, την Ευρώπη αλλά και από την μακρινή Αυστραλία.

Όπως εξήγησε για τους ομογενείς έχει ιδιαίτερη σημασία η επιστροφή στην πατρίδα, αφού για τον συγκεκριμένο σκοπό μπορεί να δαπανήσουν μέχρι και 10.000 ευρώ, ποσό που απαιτείται να πληρώσει μία 4μελής οικογένεια για να μεταβεί απευθείας από τις ΗΠΑ στην Αθήνα κι από εκεί στη Χίο.

Ο κ. Μπουρνιάς, με σημερινές του δηλώσεις αναφέρθηκε στους ανασταλτικούς παράγοντες της επίσκεψης των ομογενών, όπως η πανδημία και η διαρκής ένταση με την Τουρκία, λέγοντας όμως ότι αυτά τα εμπόδια ξεπεράστηκαν.

Επιπλέον, επεσήμανε ότι θετικό παράγοντα αποτέλεσε η υποχώρηση του Ευρώ έναντι του αμερικανικού Δολαρίου, λέγοντας ότι αυτό επιτρέπει στους ομογενείς μεγαλύτερες δαπάνες κατά την παραμονή τους στο νησί.

Ως προς τη διάρκεια της διαμονής τους, ο κ. Μπουρνιάς εξήγησε ότι αυτό εξαρτάται από την ηλικία του καθενός με τις μεγαλύτερες ηλικίες να μένουν στο νησί από 3 έως και 6 μήνες συνολικά.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ