30.10.2012 18:35

Η Χιακή Παροικία για το Νικηφόρο Βρεττάκο

ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΚΛΕΚΤΩΝ ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ-ΠΟΙΗΤΗ

Την πνευματικότητα που διαθέτουν οι δικοί μας άνθρωποι στο «κλεινόν άστυ» ήρθε να αποδείξει, για πολλοστή φορά, η μεγάλη ανταπόκριση και η αθρόα συμμετοχή στο αφιέρωμα για το Νικηφόρο Βρεττάκο, που πραγματοποιήθηκε στον άνετο συνεδριακό χώρο του μεγάρου Μακεδονία του Ομίλου Τσάκου.
Mε επικεφαλής τη δρα Μ. Ε. Γιατράκου δεν είναι η πρώτη φορά που η Ομηρική Ακαδημία, συνεπικουρούμενη από την Ομοσπονδία Χιακών Σωματείων Αττικής, το Σύλλογο των Απανταχού Καρδαμυλίων, τους  Φίλους του Χιώτικου Χωριού, τους Φίλους του Δρομοκαϊτείου και το Σύνδεσμο Φιλίας των Εθνών συλλαμβάνουν και υλοποιούν ιδέες στην υπηρεσία του πολιτισμού και των γραμμάτων.      
Το ελπιδοφόρο παραμένει στη συλλογική παρουσία σχεδόν όλων των ενεργών μελών των παραπάνω φορέων, με αντανάκλαση τόσο στην αθηναϊκή-πειραϊκή κοινωνία, όσο και στην ιδιαίτερη πατρίδα τους, τη Χίο, με πολλά πολιτιστικά σωματεία της οποίας αμιλλώνται στην υλοποίηση αντίστοιχων πρωτοβουλιών.
Εκλεκτές παρουσίες
Του λόγου το αληθές επιβεβαιώνει η τιμητική παρουσία του δημάρχου Πειραιά  Βασ. Μιχαλολιάκου ή η εκπροσώπηση της αναπληρώτριας δημάρχου Καλλιθέας Β. Μαργαρίτη.                                                                              Παράλληλα, ανάμεσα στους πολυάριθμους Χιώτες και Χιώτισσες, το παρόν έδωσαν ακαδημαϊκοί, πανεπιστημιακοί δάσκαλοι, σημαίνοντες παράγοντες της ναυτιλίας, άνθρωποι από το χώρο της Τέχνης, εκπαιδευτικοί και φοιτητές, ενώ αίσθηση προκάλεσε η παρουσία του γιού του τιμώμενου, Κώστα, και της συζύγου του, όσο και της ανιψιάς του Αθ. Μπίνιου, οι οποίοι απήγγειλαν ποιήματά του.     
Οι απαγγελίες ποιημάτων διευκόλυναν την πορεία της εκδήλωσης και πραγματοποιήθηκαν επιπρόσθετα και από τον αεικίνητο, πάντα ενεργά παρόντα σε κάθε πνευματικοπολιτιστική εκδήλωση της παροικίας, συγγραφέα της θάλασσας, καπ. Κώστα Μ. Φράγκο, ο οποίος ως ιερό καθήκον και με βαθύ αίσθημα ευθύνης ανέλαβε το ρόλο του συντονιστή.
Με την ευκαιρία της εκδήλωσης, ο Σ.Φ.Ε., δια της προέδρου του κ. Ευαγγ. Βλυσίδου-Λεονταρίδου, απένειμε τιμητικό δίπλωμα και χρυσό μετάλλιο στην ιατρό κ. Ειρήνη Σαρόγλου-Τσάκου, για το πλούσιο συγγραφικό της έργο, ως επί το πλείστον αποτελούμενο από σειρά εγχειριδίων, πρακτικών ιατρικών βοηθημάτων, πολύτιμο εργαλείο στην αντιμετώπιση  περιστατικών στο μέσο του ωκεανού.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ