22.11.2016 9:55

Εκτεταμένη ανησυχία και στη χιακή ομογένεια

Ο διασυρμός του νησιού και η έκταση που έχει λάβει παγκόσμια η προσφυγική κρίση στη Χίο έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία και στη χιώτικη ομογένεια. Η ευνόητη τεράστια προσπάθεια που θα απαιτηθεί για την αποκατάσταση του κύρους του νησιού, ως τόπου σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και ασφάλειας των επισκεπτών του, εκτιμούν κύκλοι της χιώτικης ομογένειας των Η.Π.Α. ότι ενδέχεται να πάρει πολύ χρόνο.

«Έλληνες ομογενείς από άλλα σημεία της χώρας, μας ρωτούν αν οι συγγενείς μας αισθάνονται ασφαλείς και αν κινδυνεύουν οι περιουσίες μας. Η διαστρέβλωση που γίνεται από τα Μέσα θα έχει πολύ δυσμενή αντίκτυπο στη Χίο τα επόμενα χρόνια», δηλώνει στον «π» Χιώτης των Η.Π.Α. με πολύχρονη θητεία στα ομογενειακά θέματα.

Παράλληλα εκτιμάται ότι ο κλονισμός της εικόνας του νησιού βλάπτει μακροπρόθεσμα και κάθε επενδυτικό σχεδιασμό που πιθανά υπήρχε. «Αρκετοί ομογενείς περιμένουν να διαμορφωθεί ένα ευνοϊκότερο πλαίσιο υποδοχής μικρών ή μεγαλύτερων επενδύσεων στη χώρα μας. Πολλοί από εμάς έχουμε όνειρο ζωής να κάνουμε κάτι στον τόπο μας. Μέσα σε τόσο φορτισμένο κλίμα όλες οι σκέψεις και οι σχεδιασμοί παγώνουν», συμπληρώνει.

 

 

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ