4.4.2012 11:00

Έφθασαν τα 5.000 δολάρια

ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΧΙΟΥ, Η ΠΡΩΤΗ ΔΟΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΙΩΤΕΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ

- ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ - ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΣΥΡΙΟΠΟΥΛΟΥ -
 
Οι πρώτες 5.000 δολάρια εστάλησαν στην Ιερά Μητρόπολη Χίου από τους Χιώτες της άλλης πλευράς του Ατλαντικού, συνδράμοντας στην προσπάθεια στήριξης όλων όσων η οικονομική κρίση έχει χτυπήσει το σπιτικό τους. Η Επιτροπή της Χιακής Ομοσπονδίας με έδρα την Νέα Υόρκη, την σημαντική αυτή πρωτοβουλία, με το Ταμείο Ανακούφισης-βοήθεια στην Χίο, (ChiosHelp Relief Fund),  όπως είχε ανακοινώσει στην πρώτη επίσημη συνεδρίαση για την αποστολή του ποσού των 5.000 δολαρίων κάθε μήνα στην Μητρόπολη της Χίου, έστειλε τα πρώτα χρήματα στις 27 Μαρτίου. 
Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, μεταξύ άλλων αναφέρθη ότι «η αποστολή του Ταμείου Αρωγής HelpChios είναι να συγκεντρώσει χρήματα, ώστε να είναι εφικτό σε μηνιαία να αποστέλλονται, προκειμένου να στηριχτούν τα συσσίτια της Ιεράς Μητρόπολης Χίου», τονίζοντας παράλληλα ότι η συγκεκριμένη προσπάθεια «έχει εξελιχθεί σε μια φιλανθρωπική προσπάθεια, στην οποία συμμετέχουν πολλοί Χιώτες, Έλληνες και οργανισμοί σε όλη την Αμερική».
Ο πρόεδρος της Επιτροπής, Νίκος Πουλής, σε εκτενή δήλωσή του στον «Πολίτη της Χίου» ανέφερε τα εξής: «Η Επιτροπή του ChiosHelp είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι στις 27 Μαρτίου έγινε η μεταφορά των πρώτων 5.000 δολαρίων προς την Ιερά Μητρόπολη της Χίου. Η επιτροπή εργάζεται προκειμένου να ενημερώσει όλους τους Χιώτες που ζουν στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά και αλλού για την οικονομική κατάσταση στην Χίο, όπου συμπατριώτες μας στηρίζονται στην βοήθεια της Εκκλησίας. Θέλουμε να βοηθήσουμε την Μητρόπολη και τον Μητροπολίτη Μάρκο με όποιον τρόπο μπορούμε. Οι προσπάθειές μας θα συνεχιστούν για όσο χρόνο χρειαστεί. Επίσης θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους μας στήριξαν και συνέβαλαν οικονομικά στην προσπάθεια που κάνουμε, αλλά και τα ιδρυτικά μέλη αυτής της προσπάθειας για την ανακούφιση των συμπατριωτών μας στην Χίο, και οι  οποίοι είναι οι μεγαλύτεροι δωρητές: Γιώργο Αλμυρούδη, Κώστα Αλμυρούδη, Αμαλία Μπουρνιά, Μιχάλη Μπουρνιά, Αλέκο Ντούλη, Μιχάλη Χαλκιά, Σταύρο Χαβιάρα, Κούλα Καλογερά, Βαγγέλη Καββάδα, Γιώργο Κοντολιό, Γιώργο Μαλαφή, Δημήτρη Μεστούση, Δρ. Νικόλαο Ράλλη, μαρία Παπαγιαννάκη, Νίκο Παπαγιαννάκη, Μιχάλη Θεολόγο και Σταύρος Ζερβούδη».    
Η επιτροπή της Χιακής Ομοσπονδίας, συνεδριάζει κάθε εβδομάδα, προκειμένου να διαπιστωθεί η πρόοδος που έχει σημειωθεί στην εκστρατεία που έχει ξεκινήσει. Μάλιστα υπάρχει και η σκέψη, η οποία και αναμένεται να εξεταστεί, να προσληφθεί άτομο, ώστε σε καθημερινή βάση να εργαστεί για την συγκεκριμένη πρωτοβουλία. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ