17.2.2014 17:31

Υπ. Εργασίας: Υπεγράφησαν οι αποφάσεις για προγράμματα απασχόλησης 27.713 ανέργων

Την υπογραφή τριών υπουργικών αποφάσεων για την υλοποίηση τριών προγραμμάτων απασχόλησης 27.713 ανέργων ανακοίνωσε τη Δευτέρα το υπουργείο Εργασίας.

Η πρώτη απόφαση αφορά την επιχορήγηση επιχειρήσεων για την πρόσληψη 10.000 ανέργων, ηλικίας 30 – 66 ετών μέσω του οποίου οι επιχειρήσεις θα επιχορηγούνται για την πρόσληψη με πλήρη μισθό και ασφάλιση της συγκεκριμένης ηλικιακικής ομάδας ανέργων. Η επιχορήγηση του μισθολογικού κόστους θα διαρκέσει για ένα χρόνο και ανέρχεται στα 18 ευρώ ημερησίως και μέχρι 25 ημέρες το μήνα με το συνολικό ύψος της δαπάνης να ανέρχεται στα 54.000.000 ευρώ.

Η δεύτερη απόφαση αφορά την πρόσληψη 10.000 ανέργων όλων των ηλικιιών σε τοπικά σχέδια. Η επιχορήγηση για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης για τους ωφελούμενους ανέργους (μισθωτοί και ημερομίσθιοι) κάτω των 25 ετών ανέρχεται στο ποσό των 15 ευρώ την ημέρα και μέχρι  25 ημέρες το μήνα, ενώ η επιχορήγηση για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης για τους ωφελούμενους ανέργους ηλικίας άνω των 25 ετών ανέρχεται στο ποσό των 18 ευρώ την ημέρα και μέχρι 25 ημέρες το μήνα. Το ποσό επιχορήγησης καλύπτει τμήμα  του μισθολογικού  κόστους και η συνολική διάρκεια του προγράμματος ορίζεται στους τέσσερις μήνες. Το κόστος της παρέμβασης ανέρχεται στα 17.000.000 ευρώ.

Το τρίτο πρόγραμμα αφορά την ένταξη στην αγορά εργασίας ατόμων από ευπαθείς όμάδες όπως π.χ. άτομα με αναπηρία, αποφυλακισμένοι, οροθετικοί, πρώην χρήστες ουσιών κ.α.. Ωφελούμενοι είναι 7.713 άνεργοι αυτής της κατηγορίας και η συνολική δαπάνη του προγράμματος ανέρχεται στα 79.560.000 ευρώ.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ