6.3.2014 10:26

Ξεκίνησε η διαδικασία κατασχέσεων για 5.000 οφειλέτες του ΙΚΑ

Περίπου 5.000 οφειλέτες του ΙΚΑ με χρέη άνω των 30.000 ευρώ που δε ρύθμισαν τις οφειλές τους είναι οι πρώτοι που βρίσκονται  αντιμέτωποι με το ενδεχόμενο κατασχέσεων. Σε έγγραφο του Ιδρύματος -με τον χαρακτηρισμό εξαιρετικά επείγον- επισημαίνεται πως «μεγάλος αριθμός παραγγελιών κατάσχεσης δεν εκτελέστηκε» και πλέον δίνεται δίμηνη διορία από το Κέντρο Είσπραξης Ανεξόφλητων Οφειλών (ΚΕΑΟ).
 
Όπως γράφει το «Έθνος» σταδιακά στο «μικροσκόπιο» θα βρεθούν και όσοι χρωστούν μικρότερα ποσά, ωστόσο πρέπει να τονιστεί πως οφειλές έως 5.000 ευρώ δεν μεταφέρονται στο ΚΕΑΟ.
 
Στο έγγραφο του ΚΕΑΟ τονίζεται πως «διαπιστώθηκε ότι πολύ μεγάλος αριθμός των παραγγελιών κατάσχεσης που εκδόθηκαν από 26 Νοεμβρίου 2013 έως 31 Ιανουαρίου 2014 δεν εκτελέστηκε». Πλέον τα περιθώρια στενεύουν, καθώς στο έγγραφο προβλέπεται σαφές χρονοδιάγραμμα.
 
Συγκεκριμένα αναφέρεται πως «εφεξής οι παραγγελίες πρέπει να εκτελούνται εντός διμήνου από την ημερομηνία παραλαβής από τους δικαστικούς επιμελητές, προθεσμία για την τήρηση της οποίας οι υπηρεσίες του ΚΕΑΟ θα ελέγχονται». Μάλιστα σημειώνεται πως θα πρέπει να υπάρξει άμεση εκτέλεση των παραγγελιών κατάσχεσης του διμήνου που αναφέρθηκε (26/11 - 31/01) ως τις 31 Μαρτίου. 
 
Με βάση τα στοιχεία του ΙΚΑ στη ρύθμιση «νέα αρχή» μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου είχαν υπαχθεί 26.028 επιχειρήσεις. Όσον αφορά στην «πάγια ρύθμιση» οι αιτήσεις έφθασαν τις 16.262. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ