10.7.2017 14:21

Ξεκινά και επίσημα η πώληση των «Νηρέα» και «Σελόντα»

ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ 2018 ΘΑ ΕΧΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Για την έναρξη της διαγωνιστικής διαδικασίας από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες που συμμετέχουν στο μετοχικό τους κεφάλαιο ενημερώθηκαν οι εταιρίες Νηρεύς και Σελόντα.

Οι Πειραιώς, Εurobank, Εθνική και Alpha Bank έδωσαν εντολή στους συμβούλους τους (Lazard Frères SAS, PricewaterhouseCoopers και Alvarez &Marsal) να οργανώσουν διαγωνιστική διαδικασία, η οποία ενδέχεται να καταλήξει στην πώληση του συνόλου ή μέρους των τραπεζικών συμμετοχών στις δύο εταιρείες, τις μεγαλύτερες του κλάδου στην Ελλάδα.

Όπως έχει γράψει από τις 8 Ιουνίου το Capital.gr, η πώληση των δύο μεγαλύτερων εταιρειών του εγχώριου κλάδου της ιχθυοκαλλιέργειας είχε ήδη αποφασιστεί από τα δ.σ. των τραπεζών και αναμένονταν να γίνουν οι πρώτες ενέργειες από το σύμβουλο της πώλησης.

Οι τέσσερειςσυστημικές τράπεζες συμμετέχουν στο μετοχικό κεφάλαιο της ΝΗΡΕΥΣ με τα ακόλουθα ποσοστά: Τράπεζα Πειραιώς  32,51% - Eurobank Εργασίας 15,64% - Εθνική Τράπεζα Ελλάδος 6,18% - Alpha Τράπεζα 20,65%

Αντίστοιχα οι τράπεζες συμμετέχουν στο μετοχικό κεφάλαιο της ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΑ ΣΕΛΟΝΤΑ Α.Ε.Γ.Ε με τα ακόλουθα ποσοστά : Τράπεζα Πειραιώς  32,92% - Eurobank Εργασίας 13,28% - Εθνική Τράπεζα Ελλάδος 11,44% -Alpha Τράπεζα 21,97%

Το πρώτο ουσιώδες σκέλος του διαγωνισμού για την πώληση των Νηρέα και Σελόντα θα λάβει χώρα το Φθινόπωρο, με την κατάθεση των μη δεσμευτικών προσφορών. Η ολοκλήρωση της διαδικασίας (εφόσον δεν υπάρξουν καθυστερήσεις) αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη του 2017 – αρχές 2018.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ