15.9.2022 15:22

«Βιώσιμος Τουρισμός στα νησιά του Αιγαίου»

Εκδήλωση του κέντρου Βιώσιμης και Κυκλικής Βιοοικονομίας

Στις 7-8 Νοεμβρίου 2022 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα: “Βιώσιμος Τουρισμός στα νησιά του Αιγαίου”.

Υπό το πρίσμα των ευρωπαϊκών και εθνικών προτεραιότητων για την κυκλική βιοοικονομία και τον αειφόρο τουρισμό, σκοπός της διημερίδας είναι η διερεύνηση δυνατοτήτων ως προς την βιωσιμότητα του κλάδου του Τουρισμού και την στροφή προς μια πιο κυκλική οικονομια, μέσα από την αναταλλαγή εμπειριών και παρουσίαση βέλτιστων πρακτικών μείωσης Περιβαλλοντικού Αποτυπώματος σε τουριστικές επιχειρήσεις.

Επίσης, θα παρουσιαστούν καλές πρακτικές από φορείς που δραστηριοποιούνται στη συλλογή και την ανακύκλωση θαλάσσιων αποβλήτων, καθώς και στην παραγωγή νέων προϊόντων από πλαστικά κυρίως απορρίμματα που καταλήγουν στις ελληνικές θάλασσες.

Τη διημερίδα θα συντονίσει το Κέντρο Βιώσιμης και Κυκλικής Βιοοικονομίας, παρουσιάζοντας τις άμεσα συσχετιζόμενες υπο-δράσεις και τα αποτελέσματά τους:

  • Hotel Footprinting – Μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος των τουριστικών επιχειρήσεων
  • REproduct- Ανακύκλωση υλικών και παραγωγή νέων βιώσιμων προϊόντων


Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Κτίριο Πρώην Α’ Γυμνασίου Σύρου, Ερμούπολη, Αίθουσα «Παρθενώνας». Θα υπάρχει η δυνατότητα παρακολούθησης και από απόσταση μέσω zoom.

Διοργάνωση: Κέντρο Βιώσιμης και Κυκλικής Βιοοικονομίας

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ