14.3.2018 23:41

Υπάρχει … ψωμί στον οργανωμένο Βορειοελλαδίτικο τουρισμό

Με τη διαπίστωση ότι κακώς ως τώρα δεν έχουμε κινηθεί στη διεκδίκηση μεριδίου από τον οργανωμένο τουρισμό από τη Βόρεια Ελλάδα και δυνατές υποσχέσεις συνεργασιών ολοκληρώθηκε η διήμερη επίσκεψη τουριστικών πρακτόρων της Θεσσαλονίκης και Κατερίνης στα πλαίσια εκπαιδευτικού ταξιδιού γνωριμίας τους με τη Χίο και τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού του νησιού μας.

Το ταξίδι οργάνωσε το γραφείο Βορείου Ελλάδος της Aegean, σε συνεργασία με την Ένωση Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας – Θράκης, την Ένωση Ξενοδόχων Χίου και το Επιμελητήριο Χίου με στόχο την ενίσχυση του τουρισμού της Χίου και η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. 
Στην αποστολή συμμετείχαν μερικά από τα σημαντικότερα τουριστικά γραφεία που ασχολούνται ιδιαίτερα με τις σχολικές εκδρομές, τον θρησκευτικό τουρισμό, τον εισερχόμενο τουρισμό και τα εταιρικά ταξίδια. 
Σκοπός τους είναι να γνωρίσουν τις τουριστικές υποδομές της Χίου, τα αξιοθέατα του νησιού και να συνομιλήσουν με εκπροσώπους τοπικών τουριστικών γραφείων, ξενοδοχείων και διοργανωτών εναλλακτικών και βιωματικών τουριστικών δραστηριοτήτων.

Ώθηση από Aegean

Σε μια προσπάθεια ενίσχυσης της γραμμής η Aegean προχώρησε στην ελκυστική προσφορά 70 ευρώ ανά επιβάτη για ταξίδι μετ’ επιστροφής μέχρι το Μαϊο, υπό την προϋπόθεση ότι θα αφορά ομαδικό εισιτήριο τουλάχιστον 10 ατόμων. Είναι ωστόσο αμφίβολο αν μπορεί να αξιοποιηθεί η συγκεκριμένη ευκαιρία, καθώς τα περιθώρια είναι ιδιαίτερα στενά για την οργάνωση και υλοποίηση οργανωμένων εκδρομών. Ίσως θα έπρεπε η ελκυστική προσφορά να επεκταθεί τους φθινοπωρινούς μήνες και την προσεχή άνοιξη.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ