4.2.2015 10:58

Τούρκοι με εξοχικό στη... Χίο

ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΣΕ ΤΟΥΡΚΟΥΣ

Από αγαπημένος προορισμός, σε εξοχική κατοικία Τούρκων, τείνει να γίνει το νησί μας, αφού αυξάνεται σταδιακά ο αριθμός εκείνων που ενοικιάζουν κατοικίες κυρίως σε παραλιακές περιοχές του νησιού μας.
Όπως επισημαίνουν κτηματομεσιτικά γραφεία του νησιού, το ενδιαφέρον των Τούρκων για ενοικίαση σπιτιών αλλά και διαμερισμάτων έχει αυξηθεί σημαντικά ενώ σταδιακά εκδηλώνεται και διάθεση για αγορά οικοπέδων, κάτι το οποίο προς το παρόν (;) προσκρούει νομικά, λόγω παραμεθορίου.

Σταδιακή αύξηση

Την πρώτη επαφή και γνωριμία με τη Χίο ακολούθησαν συχνότερες επισκέψεις και στη συνέχεια η απόφαση να βρουν ένα χώρο στο νησί μας τον οποίο θα χρησιμοποιούν ως εξοχικό.  Το ενδιαφέρον των Τούρκων στρέφεται σε περιοχές όπως ο Καρφάς, ο Μέγας Λημνιώνας κι άλλες παραθαλάσσιες περιοχές ενώ αντίστοιχα σταθερή παραμένει και η ζήτηση διαμερισμάτων στην πόλη της Χίου. 
«Εδώ και χρόνια συνεργάζομαι με Τούρκους που νοικιάζουν σπίτια στη Χίο. Το τελευταίο διάστημα βέβαια η κίνηση έχει αυξηθεί. Παλιότερα εκδήλωναν ενδιαφέρον μόνο για την πόλη ενώ σήμερα αναζητούν και σπίτια σε χωριά, ή σε παραθαλάσσιες περιοχές όπως η Αγ. Ερμιόνη, ο Καρφάς κ.λπ» , δήλωσε στον «π» ο Μ. Ξυντάρης από το ομώνυμο μεσιτικό γραφείο.
Ο ίδιος μάλιστα υποστηρίζει ότι αν υπήρχε διευκόλυνση από το νομικό πλαίσιο που διέπει τις παραμεθόριες περιοχές, ήδη πολλοί Τούρκοι θα είχαν προχωρήσει σε αγορές κι επενδύσεις στα νησιά.
 
Ανάλογη είναι και η εμπειρία από το μεσιτικό γραφείο Ν. Ψώρα «Το σκέφτονται από την οικονομική του πλευρά. Κάποιοι έρχονται τόσο συχνά που τους συμφέρει να έχουν μόνιμα ένα σπίτι εδώ. Κυρίως πάντως η ζήτηση αυξάνεται κατά τη θερινή περίοδο στις περιοχές της Αγ. Ερμιόνης και του Καρφά που συνδυάζουν τη μικρή απόσταση από την πόλη αλλά και την τουριστική ζωή και τη θάλασσα.» .εξηγεί ο ο κ. Ψώρας.
 
Η τάση καλό είναι να καταγράφεται κι ακόμη καλύτερο είναι η αγορά να εναλλάσσεται και να ανταποκρίνεται εκμεταλλευόμενη ένα αριθμό Τούρκων επισκεπτών με οικονομική άνεση που θα διαμένει στο νησί για χρονικό διάστημα πολύ μεγαλύτερο από ένα Σαββατοκύριακο ή μια τριήμερη αργία. Επίσης καλό είναι να δημιουργούνται και τα ανάλογα αντανακλαστικά ώστε να προλάβουμε την... υπερβολή!
 

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ