15.7.2013 16:28

Τουριστικό Deal του Επιμελητηρίου Λέσβου με τη Ryanair

ΜΙΑ ΠΤΗΣΗ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Η επιμονή τους ήταν αρκετή για να τα καταφέρουν. Χτύπησαν την πόρτα της Ryanair όχι μία και δυο αλλά πολλές φορές. Τελικά, το Επιμελητήριο της Λέσβου τα κατάφερε και εξασφάλισε μια απευθείας πτήση από Λονδίνο στη Μυτιλήνη από το επόμενο καλοκαίρι, γεγονός που θα προσθέσει στη γείτονα 4.000- 5.000 τουρίστες επιπλέον.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Εμπρός», η εταιρεία χαμηλού κόστους Ryanair, μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις με το Επιμελητήριο Λέσβου, συμφώνησε αεροσκάφος της να πραγματοποιεί ένα δρομολόγιο την εβδομάδα, για 30 εβδομάδες. Το αεροσκάφος θα είναι 185 θέσεων. Τις διαβουλεύσεις με την εταιρεία έκανε ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου, Βαγγέλης Μυρσινιάς.

Η συμφωνία προβλέπει ότι από τη Λέσβο η εταιρεία θα πάρει το ποσό των 51.000 ευρώ για τη διαφήμιση και την προβολή του νησιού ως προορισμού της εταιρείας. Το ουσιαστικό αντικείμενο της σύσκεψης που έγινε στο Μόλυβο, ήταν το πώς θα συγκεντρωθούν οι 51.000 ευρώ που απαιτούνται για να ξεκινήσουν οι πτήσεις. Μετά από πρόταση του Επιμελητηρίου, συμφωνήθηκε να συμβάλουν όλες οι επιχειρήσεις του νησιού με ένα μικρό ποσό, αφού τα οφέλη θα διαχυθούν σε όλους τους παραγωγικούς κλάδους. Επίσης συγκροτήθηκε επιτροπή που ανέλαβε την υλοποίηση της απόφασης.

Η υλοποίηση της συμφωνίας θα φέρει 4.000 έως 5.000 επιπλέον Άγγλους τουρίστες. Τα έσοδα για την τοπική οικονομία αναμένεται να ανέλθουν στα 3,5 εκατ. ευρώ. Οι τουρίστες που θα έρθουν με τις πτήσεις τής Ryanair, θα είναι μεμονωμένοι, που σημαίνει ότι θα κάνουν μόνοι τους τις κρατήσεις στα ξενοδοχεία, θα νοικιάζουν αυτοκίνητα για τις μετακινήσεις τους και γενικά δε θα ακολουθούν ένα προκαθορισμένο πρόγραμμα όπως συμβαίνει με τα γκρουπ.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ