18.2.2014 18:36

Την Παρασκευή οι πρώτες άδειες για τη λειτουργία υδατοδρομίων

Την έκδοση την Παρασκευή των πρώτων αδειών για τη λειτουργία υδατοδρομίων στην Ελλάδα, ανακοίνωσε την Τρίτη ο υφυπουργός Υποδομών, Μιχάλης Παπαδόπουλος, από το βήμα του συνεδρίου του Economist, που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη, υπό την αιγίδα της ελληνικής Προεδρίας της ΕΕ.

Η εκτίμηση του κ. Παπαδόπουλου είναι ότι στις αρχές του καλοκαιριού θα πραγματοποιηθούν και τα πρώτα δρομολόγια καθώς με την ολοκλήρωση του νομοθετικού πλαισίου, άνοιξε ο δρόμος για την έκδοση των σχετικών αδειών.

Ο υφυπουργός, στο πλαίσιο της παρουσίασης που πραγματοποίησε, με θέμα τα διευρωπαϊκά δίκτυα μεταφορών, υπογράμμισε την ανάγκη, η Ελλάδα να εκμεταλλευτεί το πλεονέκτημα που απορρέει από τη γεωγραφική της θέση, προκειμένου να αναδειχθεί σε συνδιαμορφωτή των ευρωπαϊκών δεδομένων στις μεταφορές.

Αυτό, όπως είπε, απαιτεί τη δημιουργία σύγχρονων υποδομών, για να καταστεί η χώρα πιο ελκυστική στις επενδύσεις, ενώ κρίσιμος παράγοντας είναι η ενίσχυση των διαδρομών του εμπορίου, με την ανάπτυξη των συνδυασμένων εμπορευματικών μεταφορών και logistics.

Στο πλαίσιο αυτό ανέφερε ότι παραδίδεται άμεσα σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για διαβούλευση το υπό διαμόρφωση θεσμικό πλαίσιο για την αδειοδότηση, χωροθέτηση και αντιμετώπιση όλων των σύνθετων ζητημάτων της εφοδιαστικής αλυσίδας, με έμφαση στην απλοποίηση των διαδικασιών. «Οι προσπάθειές μας αποσκοπούν στην καθιέρωση ενός περιβάλλοντος ανταγωνισμού και βιώσιμης ανάπτυξης» είπε.

Μεταξύ των προτεραιοτήτων που εντάσσονται στη στρατηγική της χώρας για τις εμπορευματικές μεταφορές ανέφερε τη διαμόρφωση κοινών προτύπων διαλειτουργικότητας και διαχείρισης της κυκλοφορίας που θα εξασφαλίζουν ότι τα τρένα δε θα σταματούν στα σύνορα, την ουσιαστική ολοκλήρωση του σιδηροδρομικού άξονα “Πάτρα- Αθήνα- Θεσσαλονίκη- Ειδομένη/ Προμαχώνας”, τις επενδύσεις στα σιδηροδρομικά κέντρα (Θριάσιο), τις συνέργειες ναυτιλίας- logistics και την επιδίωξη επίτευξης συμφωνιών, όπως αυτή ανάμεσα στις Hewlett Packard (HP), COSCO και ΤΡΑΙΝΟΣΕ, που «αναδεικνύουν τα πλεονεκτήματα της χώρας και την καθιστούν πόλο έλξης επενδύσεων».

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ