4.11.2012 22:33

Τι θα απογίνει χωρίς … βαρβάρους, Μιχ. Κουτσουράδη και συνδρομές;

Οριακές τείνουν να γίνουν οι συνθήκες επιβίωσης του Επιμελητηρίου Χίου, αν συνδυαστούν τρεις βασικές παράμετροι, που δίνουν σημεία ενδιαφέροντος στην υπόσταση του.
α.) Η πρόθεση της κυβέρνησης να μετατρέψει σε προαιρετική την καταβολή συνδρομής από τα εγγεγραμμένα μέλη του από τον επόμενο χρόνο εγείρει θέμα ικανότητας να συντηρηθεί το προσωπικό του.
β.) Η αποχώρηση, με τη μορφή συνταξιοδότησης, του διοικητικού διευθυντή Μιχ. Κουτσουράδη θα στερήσει από το φορέα ένα πρόσωπο – κλειδί στη διοικητική μηχανή για τη λειτουργία του.
γ.) Η απόφαση του Αν. Ζαννίκου – και πιθανά μελών του συνδυασμού του – να μην παραστούν ξανά στις συνεδριάσεις του, παραιτούμενοι, εξαφανίζει και το παραμικρό κίνητρο παρακολούθησης των συνεδριάσεων, αφού πλέον στην ουσία το Διοικητικό Συμβούλιο θα είναι μονοπαραταξιακό.
 
Εκπρόσωποι ή … Κατίνες
Η συνεδρίαση της προηγούμενης εβδομάδας μετατράπηκε σε ένα εκτεταμένο φαύλο κύκλο συζητήσεων που μοναδικό στόχο είχε να θιγούν δημόσια πρόσωπα και καταστάσεις. Η πρόθεση του Αν. Ζαννίκου να διεκδικήσει τη θέση του εκπροσώπου στον Ε.Ο.Α.Ε.Ν., πιέζοντας μάλιστα ασφυκτικά τους συναδέλφους του σε άτυπες συζητήσεις, αποτέλεσε τη θρυαλλίδα των εξελίξεων.   
Η συζήτηση ξέφυγε από τα επιτρεπτά επίπεδα, με τα σχόλια για την προσωπική ζωή του Αν. Ζαννίκου να απασχολούν το Σώμα και να μονοπωλούν τον ενδιαφέρον της συζήτησης!
Ρόλο πυροσβέστη κλήθηκε να παίξει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Γ. Γεωργούλης, που επανέφερε τα μέλη του Συμβουλίου στην τάξη, τονίζοντας ότι δεν είναι πρέπον να λέγονται διάφορα πίσω από την πλάτη του προκατόχου του, ενώ εκείνος απουσιάζει, και έκλεισε το θέμα της εκπροσώπησης στον ΕΟΑΕΝ, ανακοινώνοντας ότι αντιπρόσωπος θα οριστεί από την πλευρά της πλειοψηφίας.
 
Άνοιγμα στη Σμύρνη
Ομόφωνα εγκρίθηκε η χορήγηση ποσού 1.000 ευρώ στο Σύλλογο Ενοικιαζομένων Δωματίων Χίου, προκειμένου να διοργανώσει σειρά δράσεων ενόψει της μεγάλης τουριστικής έκθεσης στη Σμύρνη το προσεχές διάστημα.
Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα παρουσιαστεί σε κεντρικό ξενοδοχείο της Σμύρνης το νέο πόρταλ που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τον αντίστοιχο σύλλογο του Τσεσμέ, το http://www.cesme2chios.com, ενώ παράλληλα θα ξεκινήσει και η συμπλήρωση ερωτηματολογίων στα πλοία της γραμμής σχετικά με την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών στέγασης και στις δύο πλευρές.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ