3.6.2015 13:18

«Θα υπερασπιστούμε τον νησιωτικό ΦΠΑ με κάθε τρόπο»

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ

Την αδιαπραγμάτευτη στάση της τοπικής κοινωνίας αναφορικά με την επικείμενη κατάργηση του νησιωτικού ΦΠΑ, επισημαίνει σε επιστολή του με αποδέκτη τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα το Εργατικό Κέντρο Χίου.

Στην ανοιχτή επιστολή η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου σημειώνει ότι η Χίο είναι κάθετα αντίθετη ακόμα και στο ενδεχόμενο αλλαγής των συντελεστών του νησιωτικού ΦΠΑ καθώς θα επιφέρει σημαντικές επιπτώσεις στις τιμές των προϊόντων που θα αυξήσουν επιπλέον το κόστος διαβίωσης.

«Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι το ειδικό φορολογικό καθεστώς στο νησί μας είναι αδιαπραγμάτευτο και θα το υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο, αφού θεσμοθετήθηκε ούτως ώστε να αντισταθμιστούν οι αρνητικοί παράγοντες της νησιωτικότητάς μας, και ιδιαίτερα το αυξημένο κόστος διαβίωσης, μεταφοράς και δραστηριοποίησης που αντιμετωπίζουμε.

Είναι γνωστές οι ελλείψεις που έχουμε στο νησί μας στον τομέα της υγείας, όπου ο αριθμός του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού είναι συρρικνωμένος  σε σχέση με την Ηπειρωτική Ελλάδα» υπογραμμίζει το Εργατικό Κέντρο.

Παράλληλα αναφέρεται και στην επίπτωση της αύξησης του ΦΠΑ στον τουρισμό εξηγώντας ότι  εκτός των άλλων θα πληγεί ένας σημαντικός κλάδος απασχόλησης στον οποίο δραστηριοποιείται ένα μεγάλο ποσοστό του εργατικού δυναμικού της Χίου.

«Ο μειωμένος συντελεστής Φ.Π.Α. στο νησί μας δε μπορεί και δεν πρέπει να αντιμετωπιστεί ως μια συνήθης ευνοϊκή ή χαριστική ρύθμιση.  Είναι ένα ελάχιστο αντισταθμιστικό μέτρο απέναντι στις ιδιαιτερότητες που έχει το νησί μας και ο νησιωτικός χώρος γενικότερα.

Ζητούμε την άμεση απόρριψη μιας τέτοιας ενδεχόμενης πρότασης για την αύξηση του Φ.Π.Α. και θα στηρίξουμε οποιαδήποτε πρωτοβουλία που θα αποτρέπει μια τέτοια ενέργεια», καταλήγει το Εργατικό Κέντρο Χίου. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ