11.7.2015 14:44

Ταφόπλακα στην οικοδομή

TΟ CAPITAL CONTROL ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΧΙΟ

Τη χαριστική βολή στον χειμαζόμενο κλάδο της οικοδομής και στα συναφή επαγγέλματα αυτού έδωσαν οι πολιτικοοικονομικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών σταματώντας ακόμη και τα μερεμέτια που εξασφάλιζαν ένα μεροκάματο στους οικοδόμους, υδραυλικούς κ.λπ. και στις οικογένειες τους.

«Δεν υπάρχει οικοδομή, ούτε τούβλο ούτε τίποτα» περιγράφει με τα μελανότερα χρώματα την κατάσταση ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Γ. Γεωργούλης, συμπληρώνοντας «για να δουλέψει κάποιος πρέπει να έχει υλικά και για να έχει υλικά πρέπει να τα πληρώσει μετρητοίς. Με αυτά τα δεδομένα, οικοδομή πια δεν υπάρχει».

Όπως εξηγεί ο ίδιος όλες οι συναλλαγές γύρω από την οικοδομή γίνονται με μετρητά. Οι εταιρείες με τα υλικά δεν δέχονται ούτε e- banking ούτε τίποτα. Οι συναλλαγές γίνονται μόνο με μετρητά, πολλές εταιρείες στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη έχουν κλείσει μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο και τα μαγαζιά με οικοδομικά υλικά πουλούν μόνο μετρητοίς τα προϊόντα τους. Το μόνο ευχάριστο μέσα σε αυτή τη νοσηρή κατάσταση είναι ότι δεν έχουν παρουσιαστεί φαινόμενα αισχροκέρδειας, αντίθετα το γεγονός ότι η συναλλαγή γίνεται με μετρητά στρογγυλοποιεί προς τα κάτω τις τιμές.

«Ο κόσμος είναι ανήσυχος, αυτές τις ώρες προτεραιότητα έχει να εξασφαλίσεις τα καθημερινά έξοδα κι όχι να συνεχίσεις ή να βάλεις μπροστά μια οικοδομή. Αυτά τέλειωσαν», υποστηρίζει ο κ. Γεωργούλης καταλήγοντας: «Είναι άρα πολύς ο κόσμος γύρω από την οικοδομή κι όλος αυτός ο κόσμος δοκιμάζεται εδώ και μια πενταετία. Η οικοδομή είχε πληγεί από την κρίση περισσότερο από οποιονδήποτε κλάδο. Αμέσως μόλις σταμάτησαν οι τράπεζες να δίνουν δάνεια. Πέντε χρόνια τώρα ζούσαμε με επισκευές και συντηρήσεις, τώρα ήρθε η χαριστική βολή».

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ