20.4.2017 9:03

Τα κλειδιά διαχείρισης του «Γ. ΚΑΛΟΥΤΑΣ» στη HELEXPO επιθυμεί να παραδώσει η ΕΝΑ Β. ΑΙΓΑΙΟΥ

ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΔΙΕΡΕΥΝΗΤΙΚΕΣ ΕΠΑΦΕΣ ΤΟΥ Γ. ΜΑΝΑΡΑ ΜΕ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΑΥΤΟΨΙΑΣ ΣΤΟ ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Δημιουργήθηκε ως εκθεσιακό και συνεδριακό κέντρο αλλά ουδέποτε, πλην των περιπτώσεων φιλοξενίας των εμπορικών εκθέσεων της Art Line, λειτούργησε ως τέτοιο. 

Το εκθεσιακό κέντρο «Γ. Καλουτάς», με τις τεράστιες δυνατότητες του, έμεινε αναξιοποίητο, χρησιμοποιήθηκε κατά καιρούς για τη στέγαση υπηρεσιών ακόμη και για γαμήλιες δεξιώσεις, ενώ προσφάτως κόντεψε να παραχωρηθεί και για τη φιλοξενία προσφύγων, ξεφεύγοντας εντελώς από τη χρήση για την οποία κατασκευάστηκε.

Με την αδρανοποίηση της ΕΝΑ Χίου βυθίστηκε στο τέλμα  ενώ η επαναδραστηριοποίηση της ίδιας εταιρείας ως  ΕΝΑ Β. Αιγαίου  δημιουργεί νέες προοπτικές, με την προσπάθεια να επικεντρώνεται στη δημιουργία δίαυλου επικοινωνίας και συνεργασίας με τη ΗΕLΕΧΡΟ, τον Εθνικό Φορέα Διοργάνωσης Εκθέσεων, Συνεδρίων και Πολιτιστικών Εκδηλώσεων.

Η πρόταση

Ο Γ. Μανάρας, ως πρόεδρος της ΕΝΑ Β. Αιγαίου,  ήδη έχει έτοιμο τον στρατηγικό του σχεδιασμό. Στοχεύει να συνδέσει την ΕΝΑ Β. Αιγαίου και το «Γ. Καλουτάς»  με τον πιο δυνατό διοργανωτή εκθέσεων, αντιλαμβανόμενος ότι δεν υπάρχει ούτε η τεχνογνωσία, ούτε το δυναμικό στην περιφερειακή εταιρεία για αποδοτική διαχείριση του. Γι αυτό και δεν δίστασε να χτυπήσει την πόρτα της HELEXPO που διοργανώνει εκθέσεις με πιο γνωστή τη ΔΕΘ.

Οι πρώτες επαφές έγιναν σε προκαταρκτικό επίπεδο και το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσουν οι συζητήσεις επί συγκεκριμένων προτάσεων. «Οι ουσιαστικές επαφές τώρα ξεκινούν. Προτείνουμε να παραχωρηθεί το κέντρο στη ΗΕLΕΧΡΟ για τη διοργάνωση περιφερειακών εκθέσεων που θα αφορούν το χώρο του Αιγαίου», σημείωσε ο κ. Μανάρας.

Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας και σε συνέχεια των συνομιλιών το επόμενο διάστημα θα κατατεθεί η πρόταση της ΕΝΑ και θα έρθουν στελέχη της ΗΕLΕΧΡΟ στη Χίο για αυτοψία στους χώρους του Εκθεσιακού Κέντρου.

Η υποδομή

Κτιριακά το εκθεσειακό κέντρο έχει έντονα τα σημάδια του χρόνου. Ήδη την προηγούμενη εβδομάδα εγκρίθηκε πίστωση για μικρές επεμβάσεις ενώ στον προγραμματισμό της Περιφέρειας έχει περιληφθεί και σχεδιασμός για ένα δομικό … λίφτινγκ στην κτιριακή του υποδομή. Όλα αυτά, φυσικά, σε άμεση συνάρτηση με την μελλοντική πορεία της ΕΝΑ Β. Αιγαίου.

Και ΚΕΚ

Παράλληλα ο κ. Μανάρας προσδοκά ότι μέσω του ΚΕΚΑΠΕΛ Μυτιλήνης θα μπορέσει η ΕΝΑ Β. Αιγαίου να λάβει την πιστοποίηση για την εγκατάσταση Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης σε τμήμα από τους χώρους του εκθεσειακού κέντρου.

 

17-22 Μαΐου η 18η Εμπορική Έκθεση

Στις 17-22 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί φέτος η Εμπορική Έκθεση που διοργανώνει η  ART LINE. Κατά σειρά πρόκειται για τη 18η  έκθεση στο νησί μας, τα τελευταία χρόνια αναβαθμισμένη με σειρά παράλληλων δραστηριοτήτων.

«Η ίδια η αγορά μας κατηύθυνε να αφήσουμε για τα τέλη Μαΐου την εφετινή διοργάνωση. Θεωρείται κατάλληλη εποχή για την παρουσίαση όλων των νέων προϊόντων των επιχειρήσεων του νησιού ενόψει καλοκαιρινής περιόδου», εξηγεί η διοργανώτρια Σ. Νταούτη.

Παρά την κρίση οι διοργανωτές εκτιμούν ότι οι επαγγελματίες θα τολμήσουν συμμετέχοντας με περισσότερα από κάθε άλλη χρονιά περίπτερα.

«Σε περιόδους οικονομικής ύφεσης η συμμετοχή σε εμπορικές εκθέσεις είναι εξασφαλισμένη μέθοδος επαφής με το καταναλωτικό κοινό. Οι αριθμοί προσέλευσης του κοινού είναι κάθε χρόνο μεγαλύτεροι κι αυτό από μόνο του επισφραγίζει την εμπιστοσύνη του στην έκθεση».

Μαγνήτης για το κοινό τα τελευταία χρόνια είναι οι παράλληλες δράσεις που αφορούν τη μαγειρική, τα παιδιά, επιδείξεις μόδας και άλλες πολιτιστικές δράσεις. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ