30.4.2014 10:50

Συνδρομή…επιβίωσης

Ο Γ. ΓΕΩΡΓΟΥΛΗΣ ΑΙΣΙΟΔΟΞΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΑΚΥΡΩΘΕΙ Η ΔΙΑΤΑΞΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ Η ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΠΛΗΡΩΜΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΛΗ

Αισιόδοξος ότι θα περάσει τελικά η ρύθμιση για την ακύρωση της διάταξης που ορίζει ότι δεν είναι υποχρεωτική η πληρωμή συνδρομής από τα μέλη των Επιμελητηρίων, δηλώνει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χίου Γιώργος Γεωργούλης.

Παρά το ότι η κυβέρνηση δεν δέχθηκε να ενσωματώσει σε κάποιο νομοσχέδιο, τροπολογία  με την οποία θα καταργούσε την επίμαχη πράξη νομοθετικού περιεχομένου με την οποία ακυρώνεται η υποχρεωτικότητα της οικονομικής συνδρομής την οποία έχουν υπογράψει 189 βουλευτές, ο Γ. Γεωργούλης δηλώνει σχεδόν σίγουρος ότι σύντομα η τροπολογία θα γίνει δεκτή και θα ψηφιστεί από τη βουλή. Οι ελπίδες των Επιμελητηρίων εναπόκεινται κυρίως  στην προσπάθεια που γίνεται να κατατεθεί η τροπολογία από τον ΣΥΡΙΖΑ.
 «Πιστεύω ότι τελικά θα γίνει δεκτό το αίτημα, γιατί αν κοπούν οι συνδρομές  θα πρέπει να βρεί τρόπο να μας χρηματοδοτεί το κράτος, για να μην κλείσουμε.                     Η απόφαση είναι άτοπη, γιατί από την έως τώρα λειτουργία μας δεν ζημιώνεται το κράτος».

Βιωσιμότητα

Αν  δεν αλλάξει η νομοθεσία, παρά τις πιέσεις των Επιμελητηρίων και των βουλευτών τότε πολλά Επιμελητήρια, ανάμεσά τους και το Επιμελητήριο της Χίου, θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα βιωσιμότητας ακόμη και κάλυψης των μισθών των εργαζόμενων που απασχολούν.

«Τα Επιμελητήρια θα οδηγηθούν στο κλείσιμο αν δεν αναλάβει τη χρηματοδότηση τους το κράτος, αφού δεν θα έχουν χρήματα να καλύψουν ούτε τα λειτουργικά τους έξοδα. Πρώτα θύματα αυτής της ρύθμισης θα είναι οι υπάλληλοι».

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ