7.7.2015 10:24

Συναλλαγές ακόμα και με βαλκανικά νομίσματα δέχονται πλέον οι επαγγελματίες του τουρισμού

Παράλληλα παγιώνονται οι τάσεις μείωσης του ρυθμού κρατήσεων από τις ξένες αγορές για το υπόλοιπο της σεζόν στη χώρα μας

Πολλαπλασιάζονται μέρα με τη μέρα τα προβλήματα στον τουρισμό μετά το κλείσιμο των τραπεζών, που έχει οδηγήσει σε ασφυξία την αγορά. Τουριστικοί επαγγελματίες στη Β. Ελλάδα και σε νησιά του Αιγαίου αναγκάζονται να πληρώνονται από Βούλγαρους, Τούρκους και άλλους επισκέπτες στα εθνικά τους νομίσματα, όπως λέβα Βουλγαρίας, λίρες Τουρκίας, δηνάρια Σερβίας κοκ.

Όπως γράφει η “Καθημερινή” αν και τα φαινόμενα δείχνουν να είναι ακόμα μεμονωμένα, είναι ενδεικτικά της κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η αγορά λόγω της έλλειψης ρευστότητας.

Παράλληλα παγιώνονται οι τάσεις μείωσης του ρυθμού κρατήσεων από τις ξένες αγορές για το υπόλοιπο της σεζόν στη χώρα μας, ενώ συνεχίζονται και οι ακυρώσεις κρατήσεων, κυρίως μέσω διαδικτυακών καναλιών, επ' ωφελεία ανταγωνιστικών προορισμών όπως η Ισπανία, η Τουρκία αλλά και το Μαυροβούνιο.

Όπως λένε οι επαγγελματίες του κλάδου οι κρατήσεις τελευταίας στιγμής έχουν “παγώσει”, ενώ οι ακυρώσεις των μεμονωμένων πελατών εσωτερικού και εξωτερικού, δηλαδή αυτών που κάνουν κρατήσεις μόνοι τους και όχι μέσω tour operators, φθάνουν στο 80%. Προς το παρόν, οι tour operators δεν έχουν προβεί σε μαζικές ακυρώσεις κρατήσεων.

Επιπλέον οι ξενοδόχοι αντιμετωπίζουν προβλήματα με τις προμήθειες σε επίπεδο επισιτισμού όσο και σε λοιπά λειτουργικά είδη δεδομένου ότι τα περισσότερα είναι εισαγόμενα, καθώς οι προμηθευτές δεν μπορούν να κάνουν εμβάσματα για να κάνουν εισαγωγές.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ