11.1.2018 21:45

Συμπαράσταση (με αστερίσκους) Επιμελητηρίου στον αγώνα των Χαλκούσων -ΒΙΝΤΕΟ

Την παρουσία όλων των μελών του διοικητικού συμβουλίου  του Επιμελητηρίου στην αυριανή διαμαρτυρία των κατοίκων του Χαλκειούς, που θα πραγματοποιηθεί  λίγο πριν την έναρξη του Δημοτικού Συμβουλίου, ζήτησε ο Μάρκος Γεωργούλης, ισχυριζόμενος ότι το μεταναστευτικό δεν αφορά μόνο το Χαλκειός  αλλά ολόκληρη τη Χίο στην πρώτη συνεδρίαση του νεοεκλεγέντος οργάνου. «Ως ένδειξη συμπαράστασης πρέπει όλοι να βρεθούμε τόσο στη διαμαρτυρία των Χαλκούσων όσο και στη συνεδρίαση του Δ.Σ. και οφείλουμε να ενημερώσουμε και τα μέλη μας να συμμετάσχουν».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Μαν. Χαβιάρας, ο οποίος υπογράμμισε ότι το Επιμελητήριο οφείλει να έχει ξεκάθαρη θέση για το μεταναστευτικό και ίσως θα έπρεπε να  προγραμματίσει συνάντηση τόσο με τα μέλη του Τ.Σ. Χαλκειούς όσο και με την Παγχιακή, ώστε να έχει σφαιρική γνώση της κατάστασης. «Ως κάτοικος Καμποχώρων συμμετείχα και στη Λαϊκή Συνέλευση που έγινε το βράδυ της Τετάρτης και αυτό που ζητούν οι Χαλκούσοι τώρα είναι να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα της επέκτασης της ΒΙΑΛ καθώς και το τι μέλει γενέσθαι από εδώ και πέρα», εξήγησε.

Την πρόταση υποστήριξε και ο Ζαχ. Μαϊστράλης, που πρότεινε το Επιμελητήριο με έγγραφό του να ζητήσει από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να πραγματοποιηθεί θεματική συνεδρίαση και εκεί να τοποθετηθούν όλοι οι φορείς. «Έχουμε κάνει ψηφίσματα , έχουμε αποστείλει έγγραφα στον αρμόδιο υπουργό αλλά αποτέλεσμα ουδέν. Οφείλουμε και εμείς ως Επιμελητήριο να επαναλάβουμε στο Δήμο ποια είναι η θέση μας και ότι δεν μπορεί να αποφασίζει ερήμην των άλλων φορέων του νησιού».

Ο πρόεδρος του Επιμελητήριου δεν θέλησε να προβεί σε «βιαστικές και αυθόρμητες», όπως χαρακτηριστικά είπε, κινήσεις , αποφεύγοντας με αυτό τον τρόπο την υιοθέτηση προτάσεων περί περεταίρω ενημέρωσης και κατάθεσης ψηφισμάτων. «Μπορούμε να παραστούμε στη διαμαρτυρία και στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά δίχως να καταθέσουμε ακόμη την επίσημη πρόταση του Επιμελητηρίου. Προτείνω αυτή να δημοσιοποιηθεί στο θεματικό Δημοτικό Συμβούλιο που θα γίνει», είπε κλείνοντας ο Παντ. Λεγάτος. 

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ