22.8.2013 15:46

Στρεμματική ενίσχυση Εσπεριδοειδών περιόδου 2013

Με χωριστή αίτηση υπεύθυνης δήλωσης στη Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης Χίου θα πρέπει να προσέρχονται μέχρι και τις 9 Σεπτεμβρίου οι Παραγωγοί που έχουν υποβάλλει αίτηση για χορήγηση στρεμματικής ενίσχυσης στα εσπεριδοειδή και η οποία ανέρχεται σε 50 ευρώ ανά στρέμμα.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου της Π.Ε. Χίου μέχρι και τις 9/9 όλοι  οι  εσπεριδοκαλλιεργητές  της Χίου θα πρέπει να περάσουν  από  την  Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Χίου (Κοντογιάννη 6-8 Χίος ),  για  την  υπογραφή   των   αιτήσεών τους και την  συμπλήρωση τυχόν  ελλειπόντων  στοιχείων .

Παραγωγοί που υποβάλλουν αίτηση για πρώτη φορά το  2013

            Θα  πρέπει  να  προσκομίσουν  τα παρακάτω δικαιολογητικά :

            1. Φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας

            2. Φωτοαντίγραφο πρώτης σελίδας βιβλιαρίου Τράπεζας Πειραιώς ( πρώην ΑΤΕ )

            3. Φωτοτυπία εκκαθαριστικού ή της φορολογικής δήλωσης όπου θα φαίνεται ο ΑΦΜ.

            4. Τίτλοι ιδιοκτησίας ή φορολογικό έντυπο Ε9  για τα ιδιόκτητα αγροτεμάχια.

Στην περίπτωση ενοικιαζόμενων αγροτεμαχίων από τρίτους υποβάλλονται  μισθωτήρια.  Τα  μισθωτήρια μπορεί να έχουν γίνει σε συμβολαιογράφο ή να είναι θεωρημένα από την Εφορία. Τα απλά μισθωτήρια διάρκειας κάτω των 9 ετών θεωρούνται από την υπηρεσία μας.  Για τη θεώρησή τους όμως απαιτείται η υποβολή αποδεικτικών κατοχής του ιδιοκτήτη [τίτλος  ή Ε9 του ιδιοκτήτη του αγροτεμαχίου και η παρουσία και των δύο συμβαλλομένων (ιδιοκτήτη κι εκμισθωτή)].

Παραγωγοί που έχουν υποβάλει αίτηση και το 2012

Σε περίπτωση που δεν έχει αλλάξει τίποτα σε σχέση με την περιουσιακή κατάσταση κλπ, απαιτούνται  μόνον υπογραφές  και δεν χρειάζεται να υποβληθούν ξανά τα δικαιολογητικά 1,2,3 και 4 της προηγούμενης περίπτωσης.

Αν όμως έχει αλλάξει κάτι  πχ. απόκτηση ή ενοικίαση νέων αγροτεμαχίων πρέπει να υποβληθούν  παραστατικά κατοχής ή ενοικίασης των νέων αγροτεμαχίων σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην παράγραφο 1,  περίπτωση  4.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ