20.3.2014 10:08

Στοιχεία σοκ: Απλήρωτες εισφορές 7,5 δισ. ευρώ από 82.000 οφειλέτες

Οφειλές - μαμούθ, το ύψος των οποίων υπερβαίνει πλέον τα 7,5 δισεκατομμύρια ευρώ, καλείται να διαχειριστεί το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ).

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το ΙΚΑ, έως τα τέλη Φεβρουαρίου διαβιβάστηκαν στο ΚΕΑΟ βεβαιωμένα χρέη 7,5 δισ. ευρώ συνολικά 81.958 οφειλετών ενώ εστάλησαν 64.267 προσκλήσεις – πρώτες ειδοποιήσεις για τακτοποίηση οφειλών και 5.041 δεύτερες ατομικές ειδοποιήσεις – προπομπός κατασχέσεων. Εως τα τέλη Φεβρουαρίου, ωστόσο, μόνο 8.610 οφειλέτες προχώρησαν στην καταβολή οφειλών 54,8 εκατ. ευρώ ενώ άλλοι 3.484 οφειλέτες υπέβαλαν αίτηση για υπαγωγή σε ρύθμιση για ποσό 233,16 εκατ.ευρώ και εκδόθηκαν 7.664 παραγγελίες κατάσχεσης "εις χείρας τρίτου" και 2.081 παραγγελίες κατάσχεσης κινητής και ακίνητης περιουσίας. 

Με βάση αυτά τα αποτελέσματα, το ΚΕΑΟ επιταχύνει τη συνεργασία του με τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (άντληση πληροφοριών περιουσιακών στοιχείων των οφειλετών, μέσω ΓΓΠΣ, με στόχο τη λήψη στοχευμένων μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης), θα ενταχθεί στο σύστημα ηλεκτρονικών κατασχέσεων, θα προχωρήσει σε αυτόματο συμψηφισμό επιστροφής Φόρου Εισοδήματος και ΦΠΑ με οφειλές προς τα Ταμεία ενώ θα αναπτύξει και διαδικτυακές εφαρμογές για την ηλεκτρονική ρύθμιση και την πληρωμή δόσεων μέσω ΔΙΑΣ.

"Προτάσεις και προτροπές για συνεργασία του ΚΕΑΟ με ιδιωτικές εισπρακτικές εταιρίες, προτού διαπιστωθεί η αναγκαιότητα μιας τέτοιας επιλογής, σήμερα μας αφήνουν εντελώς αδιάφορους" καταλήγει η ανακοίνωση - απάντηση σε όσους υποστηρίζουν ότι το συγκεκριμένο έργο θα πρέπει να ανατεθεί σε εισπρακτικές εταιρείες.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ