17.12.2014 17:57

Στόχος οι καλοκαιρινές πτήσεις υδροπλάνων [ΒΙΝΤΕΟ]

ΚΑΘΟΡΙΣΕ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΒΗΜΑΤΑ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΗ ΧΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ «HELLENIC SEAPLANES»

Τεχνικά και διαδικαστικά θέματα για την κατασκευή υδατοδρομίων σε Χίο, Ψαρά και Οινούσσες κλήθηκε να διαφωτίσει η σύσκεψη στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο παρουσία του κ. Ν. Χαραλάμπους, πρόεδρου και C.E.O. της Hellenic Seaplanes. Η  Hellenic Seaplanes είναι επενδυτικό σχήμα – ιδιοκτήτης υδροπλάνων, που αναλαμβάνει παράλληλα την αδειοδότηση υδατοδρομίων, με σημαντική τη συμβολή της ως τώρα στις Σποράδες και τα Δωδεκάνησα.

Στη σύσκεψη πήραν μέρος ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, Μιχ. Μπελέγρης, και οι δήμαρχοι Ψαρών και Οινουσών.

Στην ουσία ο κ. Χαραλάμπους μετέφερε τεχνογνωσία για τα αναγκαία επόμενα βήματα, τα οποία φυσικά θα έχουν ως κατάληξη διαγωνιστική διαδικασία, αφού πρώτα καθοριστούν οι χερσαίοι και θαλάσσιοι διαθέσιμοι χώροι για τα υδατοδρόμια στα λιμάνια των τριών νησιών.

Σε 6 μήνες

«Το επόμενο βήμα θα είναι να οριοθετήσουμε τους χώρους όπου θα δημιουργηθούν τα υδατοδρόμια, κι αμέσως μετά να προκηρύξουμε διαγωνισμό. Η εταιρεία που θα αναλάβει την εκτέλεση των δρομολογίων θα προχωρήσει παράλληλα και τις υπόλοιπες αδειοδοτήσεις ώστε να ξεκινήσει την εκτέλεση των δρομολογίων σε διάστημα λιγότερο από 6 μήνες», αισιοδοξεί ο Μιχ. Μπελέγρης, ο οποίος μοιάζει να έχει καταλήξει στη λύση – πακέτο ανάθεσης της μελέτης και αδειοδότησης σε ιδιωτικό φορέα.

Παράλληλα υπογράμμισε τις προοπτικές που ανοίγονται με τα φτερά των υδροπλάνων για την τουριστική ανάπτυξη της Χίου ύστερα από τη σύνδεση του νησιού με το υπόλοιπο δίκτυο και νέους προορισμούς στο χώρο του Αιγαίου.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ