21.1.2015 11:44

«Στο σφυρί» πριν εξαφανιστούν

ΤΜΗΜΑ ΑΠΟ ΤΑ 5.000 ΑΚΙΝΗΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΤΟΥ ΘΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΧΙΟΥ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΑΥΞΗΣΕΙ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΙΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ

Να βγάλει οποιαδήποτε έσοδα μπορεί από τα εγκαταλειμμένα κοινοτικά και δημοτικά ακίνητα που περιήλθαν κατά δεκάδες στην κατοχή του με τον Καλλικράτη θα επιχειρήσει το επόμενο διάστημα ο Δήμος, θέτοντας σε πλήρη εφαρμογή σχεδιασμό παραχώρησης τους σε ιδιώτες ώστε να μην αφεθούν σε πλήρη εγκατάλειψη και παρακμή, απομυζώντας από το Δήμο έσοδα που θα μπορούσαν να συμβάλλουν στην αντιστροφή του οικονομικού κλίματος στα δημοτικά ταμεία. 

Ήδη από το πρωί της Τρίτης κλιμάκιο του Δήμου ξεκίνησε τις αυτοψίες σε οικισμούς της νότιας Χίου προκειμένου να εντοπίσει ακίνητα που παρέμεναν αναξιοποίητα επί σειρά ετών.

Η αξιοποίηση

Σε πρώτη φάση οι υπηρεσίες του Δήμου εντόπισαν 15 κτίρια τα οποία είτε λόγω της θέσης τους είτε λόγω της κατασκευής τους παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον ως προς το κομμάτι της αξιοποίησής τους χωρίς ωστόσο να μέχρι στιγμής να έχουν δοθεί στη δημοσιότητα οι περιοχές αλλά και επιπλέον πληροφορίες σχετικά με τα συγκεκριμένα κτίσματα.

«Υπάρχουν δεκάδες ακίνητα που μέχρι στιγμής παρέμεναν αναξιοποίητα. Ο σχεδιασμός του Δήμου προβλέπει μετά την καταγραφή τους να ξεκινήσει η διαδικασία της πρόσκλησης ενδιαφέροντος  με τελικό σκοπό να παραχωρηθούν σε ιδιώτες για ενοικίαση για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Η συγκεκριμένη διαδικασία θα απαιτήσει τουλάχιστον 2 μήνες μέχρι να φθάσουμε στο σημείο να πούμε ότι προχωράμε στο στάδιο της πρόσκλησης ενδιαφέροντος», ανέφερε στον «π» στέλεχος τη δημοτικής αρχής.

Η συγκεκριμένη πάντως διαδικασία από πολλούς χαρακτηρίζεται ως στοίχημα για τη νέα δημοτική αρχή. Με τα ακίνητα που έχει στην κατοχή της να ξεπερνούν τα 5.000 και την πλειονότητά τους να μην έχουν εκτιμηθεί ως προς την ακριβή αξία τους, ο εντοπισμός των πιο αξιόλογων κτισμάτων φαντάζει δύσκολη υπόθεση.

Αυτό που απομένει να φανεί πλέον είναι αν η δημοτική αρχή θα επενδύσει ξεκάθαρα στη στελέχωση της Μονομετοχικής Ακινήτων που θα επιφέρει πλέον την πολυπόθητη πλήρη λίστα με τα ακίνητα του Δήμου, ή θα οδηγηθεί σε αποσπασματικές κινήσεις του παρελθόντος με τα γνωστά αποτελέσματα στασιμότητας 4 χρόνια μετά τη σύσταση της εταιρίας. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ