23.1.2015 17:40

Στην τουριστική έκθεση της Κωνσταντινούπολης, η Περιφέρεια Β. Αιγαίου

ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ

Στη διεθνή τουριστική έκθεση «ΕΜΙΤΤ 2015» της Κωνσταντινούπολης, από τις 22 έως τις 25 Ιανουαρίου, συμμετέχει η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου προβάλλοντας τα νησιά μας

 

Η έκθεση, που συγκαταλέγεται στις πέντε κορυφαίες τουριστικές εκθέσεις στον κόσμο και φέτος οι συμμετοχές της ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο με περισσότερους από 5.000 εκθέτες από 71 χώρες, παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς η τουριστική αγορά της Τουρκίας αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, με διαρκώς αυξανόμενο μερίδιο αγοράς. Σε αυτή συμμετέχουν πολλοί επαγγελματίες του τουρισμού από τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, οι οποίοι πραγματοποιούν πλήθος επιχειρηματικών συναντήσεων. 

 

Επικεφαλής της αποστολής, είναι ο Αντιπεριφερειάρχης, αρμόδιος για θέματα Τουρισμού, Νίκος Κατρακάζος, ο οποίος πραγματοποίησε σειρά επαφών, ενισχύοντας την τουριστική προβολή και προώθηση των νησιών. Συγκεκριμένα, συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας κ. Abdurrahman Arici, το Νομάρχη Κωνσταντινούπολης κ. Vasip Sahin, το Δήμαρχο Κωνσταντινούπολης κ. Kadir Topbas και τον Αστυνομικό Διευθυντή του νομού Κωνσταντινούπολης κ. Selami Altinok.

 

Παράλληλα, είχε συνάντηση εργασίας στο νεοσύστατο Γραφείο του ΕΟΤ Κωνσταντινούπολης με τη Διευθύντρια Μαρία Ραχμανίδου, όπου συζητήθηκε και συμφωνήθηκε μια σειρά προωθητικών ενεργειών, που αφορούν στη διοργάνωση συναντήσεων με μεγάλους tour operators της Τουρκίας, στη διοργάνωση ταξιδιών εξοικείωσης (fam trips) με τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, καθώς επίσης και στην προβολή των νησιών στο προωθητικό υλικό του ΕΟΤ.

 

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα Χριστιάνα Καλογήρου, τόνισε τη σημασία που έχει για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου η αύξηση του τουριστικού ρεύματος από την Τουρκία και ανέφερε ότι η νέα περιφερειακή αρχή ήδη με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και δράσεις, στοχεύει ώστε το Βόρειο Αιγαίο να αποτελέσει προνομιακό τουριστικό προορισμό.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ